Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen har troen

fjor var hun verdens desidert beste sprinter. Marit Bjørgen har troen i år.

- Formen er bra. Hvis alt klaffer kan dette går bra, sa hun til NTB fredag. Da hadde hun trent forsiktig foran lørdagens sprintverdenscupåpning i langrenn.

Først lørdag morgen blir den siste finishen på løypene lagt. Fredag fikk ikke løperne teste snøen som bare lå der til utstilling i store hauger.

Løypa er kun 800 meter lang for jentene. Det skal ikke store feil til før det kan gå galt.

Men Marit Bjørgen kjenner løypa godt. For to år siden vant hun her. Det var da hun for alvor slo igjennom som skiløper. I fjor måtte hun nøye seg med seier i B-finalen og 5. plass.

De norske kvinnene på startstrek tar ikke altfor tungt på verdenscupavslutningen. De vet at det kommer flere renn.

- Det får bli som det blir. Marit er treningstung og har ikke ladet spesielt opp mot dette rennet. Men hun gikk bra i den siste testen tidligere i uka, sier landslagstrener Svein Tore Samdal til NTB.

Bjørgen klarer nok prologen og kommer seg til finalene. For de andre norske jentene er ikke det noen selvfølge. Hilde Gjermundshaug Pedersen klarte det ikke i fjor, og kan få problemer i år også. Ingrid Narum er kommet nedover fra Norge etter å ha pleiet en forkjølelse, og hun kommer seg normalt videre fra prologene. Men det spørs hvor svekket hun er av sykdommen.

- Med unntak av Narum kommer alle jentene rett fra høydeopphold i Val Senales. Det er ikke godt å si hvordan det slår ut.

Ellers meldes de norske herreløperne klar til dyst. Det er svenskene storfavoritter. Trond Iversen var et usikkert kort for et par dager siden, torsdag ble det klart at han er såpass frisk til at han vil være med og kjempe om verdenscuppoeng.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media