SLO SEG: Marit Bjørgen bukket for publikum da hun gikk i mål etter semifinalen, men like etterpå begynte hun å gråte. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Scanpix
SLO SEG: Marit Bjørgen bukket for publikum da hun gikk i mål etter semifinalen, men like etterpå begynte hun å gråte. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / ScanpixVis mer

Bjørgen holdt maska over målstreken, så kom tårene

Smalt i asfalten under Oslo Skishow.

RÅDHUSPLASSEN (Dagbladet): Sommer Grand Prix har erstattet den tidligere Norgescupen og startet i dag med Oslo Skishow på Rådshusplassen. Rammen rundt årets første rulleskirenn kunne knapt vært bedre: Over 2000 entusiastiske mennesker var samlet for å se flere av Norges største langrennsstjerner konkurrere i hovedstaden.

Marit Bjørgen (35) var en av de største favorittene på kvinnesiden, men den norske langrennsdronninga røk ut i det som ble en dramatisk semifinale. Bjørgen hektet i en av stavene til Astrid Uhrenholdt Jacobsen (28) og smalt i asfalten. I mål kom hun desidert sist, men bukket likevel tappert til publikum.

Da Bjørgen hastet gjennom pressesonen like etterpå, gråt hun imidlertid åpenlyst og hadde flere skrubbsår på kroppen.

- Aldri skjedd før Etter en tur inn i den norske bussen sammen med samboer Fred Børre Lundberg, kom Bjørgen ut igjen et kvarter seinere og fortalte om uhellet.

STERKEST: Sondre Turvoll Fossli parkerte konkurrentene i herreklassen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
STERKEST: Sondre Turvoll Fossli parkerte konkurrentene i herreklassen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Jeg tror kanskje vi hekta litt med staven. Når man kommer litt dårligt ut, blir det kamp om plassene, sier Bjørgen til Dagbladet.

- Det var tydelig at du hadde vondt da du gikk forbi oss tidligere. Hvordan går det med deg?

- Det var bare med engang det gjorde vondt. Det er ikke noe problem nå. Jeg tror faktisk aldri jeg har vært nedpå asfalten før, så det var egentlig på tide. Det måtte skje, sier Bjørgen.

Falla og Turvoll Fossli best Fra sidelinja fikk 35-åringen se Maiken Caspersen Falla (24) og Sondre Turvoll Fossli (21) vinne henholdsvis kvinne- og herreklassen etter hver sin råsterke finale.

Falla spurtslo blant andre bestevennina Ingvild Flugstad Øsberg, mens Turvoll Fossli ble for sterk for navn som Eirik Brandsdal og Tomas Northug.

- Når jeg får på meg startnummer, gjør jeg de mest utrolige ting. Jeg synes det er gøy å konkurrere, elsker å vinne og hater å tape. Sånn er det alltid, sier Falla - før hun får spørsmål om Bjørgens rulleskifall:

- Er det stygt å si at det da var på tide? He-he. Men vi får håpe det blir med det ene, da. For å tryne på rulleski er så vondt. Du har så høy fart og så får du ikke tatt deg for skikkelig. Jeg har venner som har tryna og brukket både føtter og armer, forteller Falla.

- Hvordan var det å vinne, selv om det «bare» er et showrenn?

- Det er jo sterke jenter jeg går mot. Jeg har vært syk med bihulebetennelse den uka som har vært, så jeg har ikke fått trent så mye. Jeg fikk ikke vært med de andre jentene på Sognefjellet, så jeg føler jeg har mye overskudd i kroppen nå. Da er det ekstra godt å møte de andre og få vise at jeg faktisk er her selv om jeg har vært syk, sier Falla og smiler.

VANT: Maiken Caspersen Falla var best av jentene. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
VANT: Maiken Caspersen Falla var best av jentene. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer