Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marit Bjørgen best i verden igjen

Bjørgen hylles av norske og utenlandske konkurrenter:
- Hun blir VM-dronningen

Marit Bjørgen kommer ikke til å vinne verdenscupen sammenlagt, men konkurrentene tror hun blir VM-dronningen i Lahti.

VANT: Marit Bjørgen er tilbake på toppen av pallen etter å ha parkert hele verdenseliten i Kuusamo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VANT: Marit Bjørgen er tilbake på toppen av pallen etter å ha parkert hele verdenseliten i Kuusamo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

KUUSAMO/OSLO (Dagbladet): Der Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng i går sikret to pallplasser i sprinten bak svenske Stina Nilsson, var det i dag duket for sesongens første distanserenn i de finske skoger.

Marit Bjørgen måtte takke for seg i semifinalen i går, men i dag var langrennsdronninga tilbake på tronen i kvinnenes 10 kilometer intervallstart.

- Bjørgen er ei rå dame. Hun er et unikum. Jeg er ikke overrasket. Bjørgen er en maskin og en legende i sporten vår, sier Aino-Kaisa Saarinen til Dagbladet.

- Det er utrolig artig å være tilbake og kjenne at det fungerer så bra. Løpet var godt disponert, sier Bjørgen etter seieren.

- Hun blir VM-dronningen

36-åringen kommer ikke til å gå Tour de Ski og legger heller inn en treningsperiode. Dette opplegget betyr at verdenscupen sammenlagt ryker for Bjørgen, men samtidig at sjansene for VM-suksess øker.

- Jeg har sagt det lenge at Marit er råsterk. Jeg tror hun blir VM-dronningen, sier Flugstad Østberg til Dagbladet.

- Med tanke på oppladningen Marit har hatt, er det grunn til å tro at hun har enda mer å gå på, mener kvinnelandslagstrener Roar Hjelmeset.

- Satt opp farten

Bjørgen ledet fra start til mål, og etter å ha senket farten noe i midten av løypa, økte hun igjen til samtlige konkurrenter mot slutten.

- Nå har hun satt opp farten igjen!, lød det fra NRKs kommentator Torgeir Bjørn da hun passerte 8,1 kilometer.

36-åringen, som står med 32 OL- og VM-medaljer, er dermed tilbake på vinnersporet etter å ha stått over fjorårssesongen, og bekrefter at hun blir å regne med når VM arrangeres i Lahti i slutten av februar.

- Comebacket er komplett, sier Bjørn.

- Mamma Bjørgen er tilbake, supplerer Jann Post.

- Utrolig artig

Det var en strålende fornøyd Bjørgen som etter rennet snakket til rikskringkasteren.

- Jeg har det veldig bra, og det er utrolig artig å være tilbake, sier Bjørgen.

Hun forteller videre at hun fant seg en god rygg midtveis i løpet som hjelp henne opp de verste bakkene.

- Da jeg var ferdig med den første runden følte jeg at jeg hadde mer å gi. Jeg klarte å gå bra i bakkene, og det var et godt disponert løp, sier langrennsdronninga.

To på pallen

Heidi Weng uttalte i går at det var oppløftende at formen allerede var på plass, og i dag viste hun igjen at hun blir å regne med i sammenlagtcupen.

Etter at hun hadde los på Bjørgen ved 6,2 kilometer, men hadde ikke nok å svare med da Bjørgen tok kjempekreftene sine i bruk og gikk i mål 12,7 sekunder bak lagvenninnen.

Til slutt endte Weng på en sterk tredjeplass.

Andreplassen gikk til hjemmefavoritten Krista Parmakoski som var 4,6 bak Bjørgen i mål. Det var lenge et sekunddrama mellom de to, men Bjørgen trakk til slutt det lengste strået.

Fornøyd

Weng forteller til Dagbladet at hun plasseringsmessig er godt fornøyd med tredjeplassen, og helga sett under ett.

- Jeg er veldig fornøyd med dette. To pallplasseringer er veldig bra. Nå gleder jeg meg til Lillehammer, sier Weng til Dagbladet.

Ved 6,2 kilometer var hun rett i ryggen på Marit Bjørgen, men tapte en del derfra til mål. Hun vet selv hvor de sekundene gikk tapt.

- Jeg tapte en del sekunder i nedoverbakkene. Jeg fokuserte mest på å holde meg på beina, men jaja - det får gå, sier hun.

- På oppvarminga kjørte jeg bak Ingemarsdottir og da gikk det veldig bra. Men så kommer man til konkurransen, og da blir man litt feig.

3. PLASS: Heidi Weng tok nok en pallplass. Foto: AFP / Lehtikuva / Martti Kainulainen / NTB Scanpix
3. PLASS: Heidi Weng tok nok en pallplass. Foto: AFP / Lehtikuva / Martti Kainulainen / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling