TOK TETEN TIDLIG PÅ BJØRGENS SKI: Bente Skari i All Star-rennet i Drammen i dag.Foto: John Rasmussen / Dagbladet
TOK TETEN TIDLIG PÅ BJØRGENS SKI: Bente Skari i All Star-rennet i Drammen i dag.Foto: John Rasmussen / DagbladetVis mer

Bjørgen jaktet Bente Skari rett før finalestart i Drammen: - Bente, jeg må ha skiene mine!

Drama i solskinnet.

DRAMMEN (Dagbladet): Bente Skari vant all star-rennet i pausen mellom prologen og finalene under verdenscupsprinten i Drammen i dag.

For å sikre seg seieren over andre tidligere stjerner som Hilde Gjemundshaug Pedersen (nummer 2), Trude Dybendal (nummer 3), Ine Wigernæs, Ella Gjømle Berg og Maj Helen Nymoen hadde hun lånt oppvarmingsskiene til Marit Bjørgen.

Men da Marit selv skulle ut og varme opp før finalene hadde ikke Skari rukket å levere skiene tilbake. Mens hun ble intervjuet i målområdet etter showseieren kom en småstressa Bjørgen løpende mot henne og ropte:

- Bente! Jeg må ha skia mine!

Fikk ikke beskjed om hasten
Skari avbrøt intervjuet og løp mot langrennsdronninga for å gi fra seg skiene.

- Jeg lånte oppvarmingsskiene hennes, og jeg spurte også om det hastet å levere dem tilbake, men fikk beskjed om at det gjorde det ikke, sier Bente Skari til Dagbladet.

Alt løste seg for både Skari og Bjørgen, og Skari innrømmet at det var gøy å banke de gamle stjernene foran et stort Drammen-publikum igjen.

Moro å vinne
- Det er jo alltid gøy å vinne, uansett hva slags renn det er. Nå følte jeg ikke at dette var en ordentlig konkurranse, det var mer å stille opp for å være hyggelig og for en god sak. Det er jo gode rammer rundt også, sier hun.

- Men det gjorde ikke noe å slå disse damene her?

- Nei, nei, nei, når vi får startnumre på oss så går vi jo det vi har. Forberedelsene er det så som så med, men det er morsomt å være med, og ikke minst få lov til å være med også.

Skari holder skigåinga på et hyggenivå nå for tida og går ikke mer enn et par ganger i uka. Det nivået er nok til at hun fortsatt trives med å gå på ski, for selv med seieren i dag lengter hun ikke tilbake til skisirkuset.

- Nei, det gjør jeg ikke. Jeg har aldri angret på at jeg la opp. Jeg la opp fordi jeg hadde lyst til det, men det er veldig hyggelig å komme tilbake, og så koser jeg meg med å gå på ski. Jeg har ikke noe behov for å gå med startnummer på brystet lenger.

FIKK TAK I SKIENE SINE: Marit Bjørgen måtte hente sine egne ski fra Bente Skari før finalene i Drammen i dag.Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
FIKK TAK I SKIENE SINE: Marit Bjørgen måtte hente sine egne ski fra Bente Skari før finalene i Drammen i dag.Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer