Bjørgen kåret til årets kvinnelige utøver i verden

Stemt fram av sportsjournalister fra 79 land.

VANT PRESTISJEKÅRING: Det er ikke bare i Norge at Marit Bjørgen har et stort navn. Internasjonal sportspresse har stemt henne fram som årets kvinnelige utøver på verdensbasis for 2011. 
Foto:Erik Berglund
VANT PRESTISJEKÅRING: Det er ikke bare i Norge at Marit Bjørgen har et stort navn. Internasjonal sportspresse har stemt henne fram som årets kvinnelige utøver på verdensbasis for 2011. Foto:Erik Berglund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sportsjournalister fra 79 land har stemt fram Marit Bjørgen som årets kvinnelige idrettsutøver. Herrenes kåring toppes av tennisesset Novak Djokovic.

I Den internasjonale sportspresseorganisasjonens (AIPS) kåring når 31-åringen fra Rognes helt opp i kamp med verdens alle største kvinnelige idrettsutøvere.

17,78 prosent av de 359 journalistene stemte på Bjørgen. Hun slo langdistanseløperen Vivian Cheruiyot fra Kenya med 10 stemmer, mens den italienske svømmeren Federica Pellegrini presterte tredje best i 2011, ifølge den internasjonale sportspressen.

Novak Djokovic vant noe klarere i herrenes kåring. Blant 379 journalister fra 82 land fikk han 23,74 prosent av stemmene. Ballkunstneren Lionel Messi var nummer to med 20,18 prosent, mens den jamaicanske sprinteren Usain Bolt fikk 12,89 prosent av stemmene på 3.-plass.

Også i 2010 vant Djokovic mennenes kåring foran Messi.

Den mest overlegne prisvinneren var likevel den argentinske fotballspillerens klubb, Barcelona. De fikk 43,07 prosent av stemmene i kategorien beste idrettslag. New Zealands rugbyherrer ble nummer to, mens Brasils herrelandslag i volleyball knep tredjeplassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer