Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-generalprøve i Otepää

Bjørgen knuste alle i VM-generalprøven, reiser rett hjem til Marius

Fastholder ambisjonen om en individuell medalje i Lahti. 

PÅ VEI HJEM: Marit Bjørgen vant 10-kilometeren som hun ville, og reiste rett hjem til familien. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ VEI HJEM: Marit Bjørgen vant 10-kilometeren som hun ville, og reiste rett hjem til familien. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

OTEPÄÄ (Dagbladet): Fire dager før VM starter i Lahti, var Marit Bjørgen helt ustoppelig i estiske Otepää.

Med 26,5 sekunder ned til Charlotte Kalla, knappe minuttet ned til Heidi Weng og 1.17 ned til Ingvild Flugstad Østberg, driver Bjørgen i en egen klasse akkurat nå.

Det er bare to uker siden hun knuste konkurrentene med de samme marginene i NM på Lygna.

Da sa hun at man ikke kunne evaluere på bakgrunn av de store seiersmarginene. I dag var de altså helt like.

- På et sånt føre er det veldig utslagsgivende med gode ski også, forklarer Bjørgen i dag.

Senker skuldrene

Det sure vinterværet i Estland skapte ujevne forhold underveis i løypa. Det var likevel ingen tvil om hvem som gikk raskest i alle deler av den.

- Jeg er jo i bra form, så nå kan jeg gå inn i mesterskapet med litt senkede skuldre, sier Bjørgen til Dagbladet.

Torsdag reiste hun fra høydeopphold i Davos for å gå de to generalprøvene i Otepää. I går ble hun taklet ut av sprinten, i dag var det ingen som var i nærheten.

Den største trusselen i dag, var da hun som leder av løpet måtte sitte i en åpen stol ute på stadion og vente på at de siste skulle komme seg i mål.

Med vannrett sludd og to plussgrader er det, for å bruke Bjørgens egne ord, «ikke optimalt» å oppholde seg der for lenge.

- Nei, men jeg hadde gode pledd og fikk gå inn og skifte først, så det gikk bra, sier Bjørgen til Dagbladet.

Lav målsetting

For det kan se ut som om det bare er sykdom som kan stoppe henne fra å fortsette dominansen i VM. Bjørgen har som kjent fjorten VM-gull fra før, men hun holder fast på målsettingen om én individuell medalje i Lahti.

Da hun ble konfrontert med at det ikke var til å tro på, lo hun og sa følgende overfor NTBs reporter:

- Du tror ikke noe på det, nei? Da kjenner du meg rett!

Nå bærer det rett til Oslo og en liten oppladning med familien før alvoret braker løs. Bjørgen reiste direkte fra premieseremonien i Otepää til flyplassen for å komme seg fortest mulig hjem.

- Nå skal jeg hjem og være litt sammen med Marius, også reiser jeg til Lahti tirsdag ettermiddag. Da blir det å foreberede seg til sprinten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling