ENSOM MAJESTET: Marit Bjørgen var overlegen i finske Kuusamo også.Foto:  Rasmus Skaug / Dagbladet
ENSOM MAJESTET: Marit Bjørgen var overlegen i finske Kuusamo også.Foto: Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Bjørgen knuste alle igjen

Skofterud også på pallen.

(Dagbladet): Marit Bjørgen fikk en perfekt start på minitouren da hun parkerte alle konkurrentene på sprinten i finske Kuusamo i dag.

Bjørgen var utilnærmelig, akkurat slik hun var på Sjusjøen forrige helg, og vant foran svenske Charlotte Kalla og Vibeke Skofterud.

- Det var et bra løp for meg, jeg var litt usikker på sprintformen, men jeg føler meg bedre og bedre, sa Bjørgen i stadionintervjuet etter løpet.

Skofterud holdt unna for canadiske Kikkan Randall på oppløpet og tok med det sin andre pallplassering i verdenscupen hittil i år. Også på Sjusjøen fikk Skofterud tredjeplassen etter Bjørgen og Kalla.

Therese Johaug gjorde sin beste sprintkonkurranse noensinne i Kuusamo og endte på åttendeplass, mens Celine Bruun-Lie og Maiken Caspersen Falla også gikk videre fra prologen.

Bruun-Lie ble nummer tjue til slutt, Caspersen Falla nummer elleve.

Bjørgens tøffeste konkurrent i verdenscupen denne sesongen, polske Kowalczyk, gikk ikke videre fra kvartfinalen og er sjanseløs på sammenlagtseieren i minitouren.

Den finske minitouren fortsetter med 5 kilometer fri teknikk i morgen og 10 kilometer klassisk jaktstart søndag. Sammenlagtvinneren får registrert en rennseier i verdenscupen.