Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen knuste Johaug etter nervekrig

Venninnene vekslet på å ha kommandoen.

NY SEIER: Etter at Therese Johaug hadde kommandoen i åpningen, gikk Marit Bjørgen hele 22 sekunder raskere enn Therese Johaug de siste 5,5 kilometrene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
NY SEIER: Etter at Therese Johaug hadde kommandoen i åpningen, gikk Marit Bjørgen hele 22 sekunder raskere enn Therese Johaug de siste 5,5 kilometrene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet:) Før dagens 15 kilometer sto Therese Johaug med tre strake seirer i distanserenn i fri teknikk.

Da løpet var halvgått, var det åpenbart at det bare var Marit Bjørgen som kunne hindre henne i å forlenge rekka til fire.

Åpnet best Johaug tok kommandoen fra start, og ledet foran Charlotte Kalla og Marit Bjørgen etter to kilometer. Bjørgen hadde da startet rolig, men fram mot halvgått løp økte Rognes-ekspressen tempoet.

Etter 7,5 kilometer var det Bjørgen som holdt høyest fart. Hun plasserte seg da fire sekunder bak Johaug, mens Kalla var på defensiven.

Så fulgte en løpsutvikling som var like kupert som løypenettet i Davos:

Ved 9,5 kilometer hadde Bjørgen tapt fem sekunder til Johaug, slik at avstanden nå var over ni sekunder. Utviklinga så svært positiv ut for Johaug, som fosset opp bakkene i Sveits.

11 sekunder på to km Men Bjørgen ga seg ikke. Med full kontroll på lagvenninnens tider spiste hun sekund for sekund, ikke minst i de lettere delene av løypa. Og ved 11,5 kilometer var det plutselig Bjørgen som hadde kommandoen.

På de to kilometerne fra 9,5 til 11,5, gikk veteranen 11 sekunder raskere enn Johaug.

De to var i en egen klasse også i avslutningsdelen - med Bjørgen som den beste: I mål var seiersmarginen 13 sekunder i favør verdenscupleder Bjørgen.

Dette var hennes 21. strake pallplassering i verdenscupen - og hennes 61. seier i karrieren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media