OVERLEGEN: Marit Bjørgen viste på ti-kilometeren i NM i dag at hjerteproblemene før jul ikke har hindret henne i treningsarbeidet. Hun vant overlegent i formiddag.
OVERLEGEN: Marit Bjørgen viste på ti-kilometeren i NM i dag at hjerteproblemene før jul ikke har hindret henne i treningsarbeidet. Hun vant overlegent i formiddag.Vis mer

Bjørgen knuste Johaug på 10 km i NM

- En god følelse å ta med seg, sier hun.

HAMAR/OSLO (Dagbladet): Marit Bjørgen var best fra start til mål under dagens ti kilometer lange NM-løp i friteknikk. 32-åringen tok dermed sitt 15. NM-gull i karrieren.

- Det fungerte veldig bra. Det føltes lettere nå enn forrige helg. Det er en god følelse å ta med seg, sier hun til NRK etter målgang.

Rognes-jenta satte standarden da hun var hele 22,2 sekunder foran Kristin Størmer Steira ved første passeringspunkt på 1,7 kilometer.

Nesten for Johaug
Therese Johaug startet bak Bjørgen, og kunne gå på trønderens tider hele veien. Etter 1,7 kilometer var hun bare 4,3 sekunder bak dronningen.

Men nærmere enn det kom aldri jenta fra Dalsbygda.

FORNØYD: Therese Johaug var fornøyd til tross for at Bjørgen slo henne med 37 sekunder på dagens ti-kilometer i NM.
FORNØYD: Therese Johaug var fornøyd til tross for at Bjørgen slo henne med 37 sekunder på dagens ti-kilometer i NM. Vis mer

Bjørgen økte nemlig til landslagsvenninna hele veien. Etter fem kilometer var hun 14,3 foran Johaug, og en kilometer etterpå hadde hun økt til 19,9.

Det ble med andre ord aldri spennende i kampen om NM-gullet i Hamar kommune. Bjørgen vant til slutt med hele 37 sekunder ned til Johaug.

- Jeg syns det ser bra ut. Jeg traff med skiene, hadde bra trøkk og følte at jeg ikke gikk stressende. I tillegg passer løypa meg godt, sier Bjørgen til NRK.

Landslagsdominans
Johaug hadde få problemer med å sikre sølv, men bak henne ble det jevnere - i et løp som ble fullstending dominert av landslagsjentene.

- Jeg tror Marit gikk veldig fort idag, så jeg må være fornøyd med sølv. Hun har vist i de løpene hun har gått i år at hun rett og slett er dronninga. Så får vi se om det er mulig å nærme seg før VM, sier Therese Johaug til Dagbladet.

- Dette var en bra bekreftelse på at formen er der. Jeg vet at Marit er i god form og at hun er i en klasse for seg, legger hun til.

Bak Bjørgen og Johaug, fulgte Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heidi Weng, Martine Ek Hagen, Marthe Kristoffersen og Kristin Størmer Steira på rekke og rad.