Bjørgen knuste persen på rulleski

I superform igjen.

KVITFJELL (Dagbladet): Damelandslaget i langrenn gikk i går testløp på rulleski i bratte motbakker mot Venabygdsfjellet.

Marit Bjørgen viste at hun er tilbake i toppslag etter fjorårets varierende vinter. På det halvtimes lange testløpet senket hun sin egen personlige rekord fra i fjor med hele 2,34 minutter og vant testen overlegent.

- Veldig positiv
Jenta med 11 VM- og OL-medaljer har fått tilbake optimismen etter usikkerheten som rådet sist vinter. Sesongoppkjøringen har gått akkurat slik hun håpet.

- Jeg er veldig positiv, ting har fungert bra, sier Marit Bjørgen til Dagbladet.

Nå har hun gjort små justeringer i hvordan hun trener og hun føler seg mye bedre enn hun gjorde i vinter. Før testløpet i går var hun konsentrert som om det var et viktig skirenn – og nervøs.

Test like viktig som renn

- Den følelsen jeg hadde i dag (på testløpet), hadde jeg kanskje to ganger i hele fjor. Jeg legger like mye i et testløp som i et skirenn.

Les mer om Bjørgens fysiske tester og hva som har skjedd siden i vinter i Dagbladet i dag.

SOM I ET RENN: Marit Bjørgen, her på rulleski i Italia for to sesonger siden, har fått tilbake den gode følelsen. Foto: Scanpix
SOM I ET RENN: Marit Bjørgen, her på rulleski i Italia for to sesonger siden, har fått tilbake den gode følelsen. Foto: Scanpix Vis mer