Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen krever at GP bestemmer seg

Pensjonisten åpner for å fortsette etter superløp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Marit Bjørgen vant ikke overraskende dagens 5 kilometer fri teknikk på Beitostølen. Mer overraskende var det at «pensjonisten» Hilde Gjermundshaug Pedersen ga Bjørgen kamp til døra.

I mål var 42-åringen bare fattige tre sekunder bak Rognes-løperen

- Det var ingen bombe at Hilde ble den hardeste konkurrenten min. Hun har trent godt i sommer, men kanskje ikke like mye. Hun hadde nok mye overskudd, sa Marit Bjørgen tikl NRK etter løpet.

Som var klar i sin tale angående GPs videre satsing.

- Hilde må bestemme seg snart nå, slik at trenere og vi løpere vet hvem som er med. Men hadde jeg vært henne hadde jeg bestemt meg her og nå. Hun imponerer, sa Bjørgen.

- Vi må få ro i laget fram mot VM. Når hun går så bra som nå, synes jeg hun kan bestemme seg for å bli med. Men må sette litt krav.

- Veldig sliten

Hilde GP ga seg etter forrige sesong, men uttalte at det kriblet sånn i kroppen at hun bare måtte opp på Beitostølen for å gå.

MOT NY SESONG: Hilde Gjermundshaug Pedersen imponerte stort på Beitostølen i dag. Nå vil Marit Bjørgen ha med superveteranen videre mot VM. Foto:Scanpix
MOT NY SESONG: Hilde Gjermundshaug Pedersen imponerte stort på Beitostølen i dag. Nå vil Marit Bjørgen ha med superveteranen videre mot VM. Foto:Scanpix Vis mer

Og hun har tydeligvis ikke bare oppholdt seg i godstolen siden mars.

- Jeg er veldig sliten, men det skal man være også etter et skirenn. Åpninga mi var ikke veldig sterk, men jeg fikk opp dampen mot slutten, sa Hilde Gjermundshaug Pedersen ifølge ANB etter målpassering.

GP vil nå ikke utelukke at hun stiller til start i verdenscupen i svenske Gällivare neste helg.

Landslagstrener Egil Kristiansen sier det på følgende måte:

- Dette bestemmer Hilde selv, hun sitter på nøkkelen til dette. Men det er klart jeg vil ha henne med videre.

Kristin Mürer Stemland kapret tredjeplassen, åtte sekunder bak Bjørgen.

image: Bjørgen krever at GP bestemmer seg

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!