Guro Strøm Solli lanseres av Marit Bjørgen

Bjørgen lanserer tidligere lagvenninne som ny landslagstrener

Marit Bjørgen mener Guro Strøm Solli (34) bør være en høyaktuell kandidat som Ole Morten Iversens assistent på kvinnelandslaget. - Det er på tide med kvinnelige trenere på landslagsnivå, sier både Bjørgen og Strøm Solli.

KVINNELIG TRENER: Marit Bjørgen trenger en liten pause før hun eventuelt blir landslagstrener, men hun håper at Norges Skiforbund kan finne en annen god kvinnelig kandidat. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KVINNELIG TRENER: Marit Bjørgen trenger en liten pause før hun eventuelt blir landslagstrener, men hun håper at Norges Skiforbund kan finne en annen god kvinnelig kandidat. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BISLETT (Dagbladet): Ole Morten Iversen og Eirik Myhr Nossum er ansatt som nye hovedtrenere for henholdsvis elitelandslaget kvinner og allroundgutta før kommende VM-sesong. Duoen erstatter henholdsvis Roar Hjelmeset og Tor Arne Hetland.

Men trenerkabalen er likevel ikke løst og fullbyrdet. Jakten på en assistenttrener på begge lag er i gang. Onsdag utlyste Norges Skiforbund utlyst de to stillingene blant annet på Finn.no under tittelen «Vil du være med å lede verdens beste landslag i langrenn?».

Flere mener det er på tide å få en kvinnelig trener inn i teamet. Marit Bjørgens navn har blitt nevnt, men hun sier til Dagbladet at det er for tidlig, ettersom hun trenger litt avstand fra miljøet og mener det blir feil å gå rett inn og trene de som hun akkurat har vært lagvenninner og konkurrenter med.

Bjørgen lanserer

Samtidig lanserer Bjørgen en annen kvinnelig trenerkandidat: Guro Strøm Solli, som tidligere var i verdenstoppen i sprintlangrenn. Nå er hun godt i gang med en doktorgrad i utholdenhetstrening og har dermed den gylne kombinasjonen av erfaring på toppnivå og god faglig base og kompetanse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer