Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen vant norsk storeslem

Bjørgen ledet an norsk storeslem - femdobbelt norsk

Femdobbelt norsk i Toblach.

STERKEST: Marit Bjørgen viste god, gammel form og var uslåelig på dagens jaktstart i Toblach i Italia. Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.
STERKEST: Marit Bjørgen viste god, gammel form og var uslåelig på dagens jaktstart i Toblach i Italia. Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter skuffende distanserenn i skøyting i Davos forrige helg og Toblach i går slo Marit Bjørgen tilbake på dagens 10 km jaktstart i klassisk.

Bjørgen var sterkest av samtlige og etter å ha tatt igjen Charlotte Kalla halvveis dro hun og fire andre norske kvinner fra svensken.

Dermed var det duket for et helnorsk oppgjør på oppløpet. Bjørgen var først inn på det korte oppløpet og hverken Ingvild Flugstad Østberg eller Heidi Weng klarte å komme opp på siden.

Bjørgen deltar ikke i Tour de Ski og det blir dermed lenge før vi får se henne med startnummer på brystet igjen.

- Det er veldig godt å få med seg det løpet her inn til jul, og det er jo lenge til jeg skal konkurrerer igjen. En god følelse, sier en fornøyd Marit Bjørgen til NRK etter målgang.

Astrid Jacobsen og Ragnhild Haga satte prikken over i'en med sine renn og ble nummer fire og fem. En skuffet Kalla må ta til takke med sjetteplass.

Norsk kobbel samarbeidet

Charlotte Kalla hadde best utgangspunkt på dagens 10 kilometer jaktstart i klassisk teknikk. Kalla kjørte tøft fra start og ønsket ikke å få besøk av de norske forfølgerne.

Etter tre kilometer hadde de fem norske kvinnene bak samlet seg og tok stadig innpå svensken i tet. Ved halvgått løp var Kalla tatt inn. I bakkene på den siste runden måtte Kalla slippe og det gikk mot fem norske kvinner først over målstreken.

Tempoet i tett var knalltøft og etterhvert måtte også Jacobsen og Haga strekke våpen. Dermed ble det spurt mellom Weng, Østberg og Bjørgen hvor sistnevnte var sterkest.

Sterkt løp av Murud

Også de to siste norske kvinnene på start gikk gode løp.

Kathrine Rolsted Harsem gikk seg opp fra en 16. til en 13. plass, mens Thea Krokan Murud viste seg frem på nytt og gikk seg opp fra 33. plass til 19. plass.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!