Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen legger press på svenskene: - Nå er de store favoritter på stafetten

- Men de vinner ikke.

DELER UT FAVORITTSTEMPEL: Charlotte Kalla (i midten) vant OL-gullet på 15-kilometeren i Pyeongchang. Også flere andre av de svenske jentene gjorde det oppsiktsvekkende bra. Nå legger Marit Bjørgen press på sine svenske konkurrenter og utroper dem som klare stafett-favoritter. Foto: Hans Arne Vedlog
DELER UT FAVORITTSTEMPEL: Charlotte Kalla (i midten) vant OL-gullet på 15-kilometeren i Pyeongchang. Også flere andre av de svenske jentene gjorde det oppsiktsvekkende bra. Nå legger Marit Bjørgen press på sine svenske konkurrenter og utroper dem som klare stafett-favoritter. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Daagbladet): Charlotte Kalla vant lørdagens 15-kilometer i Sør-Korea. Unge Ebba Andersson tok en sensajonell 4. plass og sprintdronningen Stina Nilsson ble nummer 10.

Den svenske laginnsatsen var formidabel. Selv om Anna Haag skuffet med en 32. plass, var innsatsen tross alt langt bedre enn den norske der Heidi Weng ble nummer ni, Ingvild Flugstad Østberg 11 og Ragnhild Haga 15.

- Nå er svenskene klare favoritter på stafetten, sa Marit Bjørgen etter lørdagens renn, mens hun smilte lurt.

Hun lar ikke sjansen går fra seg til å legge litt press på svenskene videre utover i OL.

Etter sølvmedaljen på dagens 15 kilometer med skibytte, pustet Bjørgen lettet ut. Hun fikk den bekreftelsen hun trengte på at formen er av olympisk dimensjon.

- Det er klart jeg har vært spent, men selv om det ikke føltes spesielt bra i starten av rennet kom det seg etter hvert, og jeg har en god følelse foran fortsettelsen.

- Det er fortsatt sånn at jeg må heve meg om jeg skal vinne gull her, men det føler jeg nå er mulig, sa 37-åringen lørdag.

- Men denne stafetten, vinner svenskene den?

- Nei!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!