Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen lot svenskerivalen få bo hjemme hos seg

- Vi klarte å holde det hemmelig til nå, sier hun.

KONKURRENTER OG VENNER: Marit Bjørgen har ingen betenkeligheter med å dele sin treningskunnskap med Charlotte Kalla. Forhåpentligvis drar Bjørgen også fordeler av å trene med den svenske jenta. Her fra Sognefjellet i sommer. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
KONKURRENTER OG VENNER: Marit Bjørgen har ingen betenkeligheter med å dele sin treningskunnskap med Charlotte Kalla. Forhåpentligvis drar Bjørgen også fordeler av å trene med den svenske jenta. Her fra Sognefjellet i sommer. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Norge og Sverige er bestefiender når det kommer til langrennssporet, men det hindrer åpenbart ikke skijentene i å samarbeide i forberedelsene til vinterens sesong.

Denne sommeren har Charlotte Kalla trent med de norske jentene, blant annet på Sognefjellet, og overfor Expressen avslører hun og Marit Bjørgen at Kalla fikk bo hjemme hos Bjørgen noen dager på sensommeren.

- Ja, Charlotte bodde hos meg noen dager, vi har vel klart å holde det hemmelig til nå, sier Bjørgen til den svenske avisa.

- Både Charlotte og vi har nytte av å utveksle litt erfaringer, og jeg ser ingenting galt med det. Charlotte er en god venn og en fantastisk jente. Jeg vil bare at hun skal lykkes, sier Norges skidronning.

Bra - unntatt i spurten
Det norske kvinnelandslaget er åpenbart noen hakk over det svenske, både i topp og i bredde, og Charlotte Kalla ser mange fordeler ved å kunne trene med de norske jentene.

Også Therese Johaug mener Kalla vil bli en bedre skiløper av å matche seg mot henne og de andre.

- Vi snakket jo en hel del da Charlotte var med oss, og hun savner nok litt å ha flere jenter som kan matche henne helt fram på hjemmebane, sier Johaug til Expressen.

- Hvordan klarte Kalla seg?

- Det gikk bra. Bortsett fra i spurtene, sier Johaug med et glis.

Utrolig høyt nivå
Charlotte Kalla sier til avisa at reisen til Norge er noe hun har tenkt på i flere år, og noe hun denne gangen bestemte seg for å gjennomføre.

- Det fristet å få komme nær dem i deres hverdag, og omgås utenfor konkurransesesongen. Og så er jeg selvfølgelig nysgjerrig på hvordan de trener, sier hun.

- Mye er veldig likt. Men de er også så mange løpere som holder et så utrolig høyt nivå, og da blir øktene også ekstremt harde, mener Kalla, som gjerne vil trene med de norske jentene igjen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media