FLAGGES: Johaug hadde et forsprang på 71 poeng i verdenscupen før dagens renn, men etter å ha slått knockout på samtlige konkurrenter, Johaug inkludert, har Bjørgen nå kuttet forspranget til 39 poeng. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FLAGGES: Johaug hadde et forsprang på 71 poeng i verdenscupen før dagens renn, men etter å ha slått knockout på samtlige konkurrenter, Johaug inkludert, har Bjørgen nå kuttet forspranget til 39 poeng. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Bjørgen med flagget til topps i Kollen. Utklasset alle

Slåss med Johaug i verdenscupen.

(Dagbladet): Før dagens tremil i Holmenkollen var mesteparten av spenningen knyttet til duellen mellom Marit Bjørgen og Therese Johaug og kampen om verdenscupen sammenlagt.

Og det var ikke uten grunn.

Før det var gått ti minutter hadde de to norske jentene stukket av i front, og de lot ingen komme i nærheten igjen.

De gikk sammen ytterligere noen kilometer før Bjørgen takket pent for følget, og rykket fra.

Johaug hadde et forsprang på 71 poeng i verdenscupen før dagens renn, men etter å ha slått knockout på samtlige konkurrenter, Johaug inkludert, har Bjørgen nå kuttet forspranget til 39 poeng.

Dermed vil hele verdenscupen avgjøres i den kommende mini-touren i Falun som starter til uka.

Men alt var ikke bare fryd og gammen sett med norske øyne. Litt etter halvgått løp mistet Astrid Uhrenholdt Jacobsen balansen i en utforkjøring, og slo skulderen sin etter å ha ramlet under sikkerhetsnettet som omgir løypa.

Ambulansepersonalet var raskt på pletten, og Uhrenholdt Jacobsen er kjørt bort til en medisinsk vurdering.

Artikkelen oppdateres.