RØK: Heidi Weng får ikke gå VM-sprinten etter å ha vært sjanseløs i semifinale-heatet. Plassen går til Kari Vikhagen Gjeitnes, som på sin side var overbevisende i samme heat. 
 

 


 

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
RØK: Heidi Weng får ikke gå VM-sprinten etter å ha vært sjanseløs i semifinale-heatet. Plassen går til Kari Vikhagen Gjeitnes, som på sin side var overbevisende i samme heat. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Bjørgen med maktdemonstrasjon i VM-generalprøven

Mens VM-sprinten røk for Weng.

ØSTERSUND/OSLO (Dagbladet): Det store spenningsmomentet foran VM-generalprøven i Østersund, var duellen mellom Heidi Weng og Kari Vikhagen Gjeitnes.

Den som gjorde det best i sprinten i Østersund, skulle være den som kapret den siste plassen på sprintlaget i VM. Dersom landslagsledelsen holder ord, er det da Kari Vikhagen Gjeitnes som stikker av med den.

Weng og Gjeitnes møttes nemlig allerede i det første kvartfinaleheatet, der begge tok seg videre.

I semifinaleheatet ble det verre for Weng. Der var hun sjanseløs, mens Gjeitnes sikret seg seieren. Dermed røk Wengs sjanser til en plass i VM-sprinten.

- Det blir mange andre renn jeg gleder meg veldig til. Det er rett og slett bare å si at jeg må bøye meg i hatten for Kari. Hun er rå, helt maskin til å gå fiskebein. Jeg håper hun knuser de andre, sier Weng til NRK.

Bjørgen med maktdemonstrasjon Men i sprintfinalen var det Marit Bjørgen som viste seg sterkest. Langrennsdronninga tok kommandoen fra tet, og mot mål rykket hun ifra.

Hun vant med 1.80 sekunder ned til Maiken Caspersen Falla på andreplass.

En ren maktdemonstrasjon i VM-generalprøven.

- Jeg hadde nok marginene på min side i dag. Det er i utgangspunktet ikke ei løype som passer meg bra, men jeg kom meg bra ut og kunne gå mitt eget løp. Det er godt å få det til før VM, sier Bjørgen til NRK.

- Planen er å gå seks renn i Falun. Jeg håper på god form, noe lignende som i Tour de Ski. Da skal det være mulig å gå alle, sier Bjørgen.

Når NRK spør om hun kan ta seks gull i Falun, svarer hun kontant nei.

- Det er så mye som skal klaffe at det er håpløst, sier Bjørgen som tydeligvis er i toppform.