Bjørgen mener det ikke er behov for flere hjertetester

Er selv blitt testet to ganger.

TESTET TO GANGER:  Marit Bjørgen er hjertetestet to ganger, og mener det ikke er behov for et mer omfattende system angående testing av idrettsutøvere. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TESTET TO GANGER: Marit Bjørgen er hjertetestet to ganger, og mener det ikke er behov for et mer omfattende system angående testing av idrettsutøvere. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Marit Bjørgen mener det ikke er nødvendig med et system der friske toppidrettsutøvere får full hjertesjekk, skriver Adresseavisen.

Langrennsløperen er hjertetestet to ganger etter Virus. Tirsdag fikk Bjørgen og andre utøvere informasjon om hjertetesting under en samling i regi av Olympiatoppen.

- Jeg har EKG-testet hjertet etter at jeg har hatt virussykdommer. Men som de sier, om man får sjekket og utredet hjertet, så er man ikke hundre prosent sikret, sier Bjørgen til Adresseavisen.

Etter svømmeren Alexander Dale Oens bortgang diskuteres det om en bør ha system der friske toppidrettsutøvere får full sjekk av hjertet.

- Jeg syns ikke det er nødvendig. Så lenge du har dialog med legen om det har vært hjertefeil i familien, så ser jeg ikke noen vits i det. Ligger det latent i familien, er det klart at man skal gjennom grundige undersøkelser, sier Bjørgen.

(NTB)