Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen og Falla overlegne:
- Kunne fått beskjed om å roe ned

Tok seg enkelt til lagsprint-finale.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG/OSLO (Dagbladet): Vi må vente til finalen med å få en norsk-svensk duell for langrennsjentene i lagsprinten.

Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla vant sitt semifinale-heat, der de satte standarden helt fra start. Det ble en stor luke ned til Sveits på andreplass.

Eurosports kommentatorer mener de norske jentene gikk så bra at de lett kunne fått beskjed om å roe ned.

Stina Nilsson og Charlotte Kalla tok seg også enkelt videre, bak vinneren USA.

Finalene går klokka 11.00.

Enkelt videre

Marit Bjørgen åpnet offensivt, og fikk ei lita luke før hun sendte Falla ut på sin første etappe.

De begge gikk veldig komfortabelt gjennom semifinalen, og så ikke ut til å svi av store krefter. Trolig venter en stor fartsøkning i finalen.

Sverige tok seg altså greit videre i det som ble et tøft semifinale-heat. USA - ved Kikkan Randall og Jessica Diggins - vant det heatet, med Sverige på andreplass - til tross for stavbrekk - og OAR på tredje.

STAVBREKK: For Charlotte Kalla. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
STAVBREKK: For Charlotte Kalla. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

De to beste lagene fra hvert heat går automatisk videre, mens de seks siste plassene går som i sprint til «lucky losers», altså på tid.

Kan bli tidenes vinterolympier

Dersom Marit Bjørgen og Falla vinner dagens lagsprint, går 37-åringen fra Rognes opp som tidenes mestvinnende vinterolympier.

Akkurat nå ligger rett bak Ole Einar Bjørndalen og Bjørn Dæhlie. Tar hun sitt åttende gull i olympisk sammenheng onsdag, har hun like mange som Bjørndalen, men går forbi med flere medaljer totalt.

Norge er for øvrig regjerende OL-mestere i øvelsen. Nettopp Bjørgen sikret gull i Sotsji i 2014 sammen med Ingvild Flugstad Østberg.

I tillegg til en regjerende olympisk mester i øvelsen, stiller vi altså med en som er regjerdene verdensmester. Sammen med Heidi Weng ble Maiken Caspersen Falla verdensmester på distansen i Lahti i fjor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!