Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen og Gløersen sikret norsk jubeldag

Vant etter hver sin maktdemonstrasjon.

KOLLEN-KOPI: Dette bildet er fra Anders Gløersens (t. v.) forrige verdenscupseier - under prøve-VM i Holmenkollen i 2010. Også da vant Marit Bjørgen i kvinneklassen. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
KOLLEN-KOPI: Dette bildet er fra Anders Gløersens (t. v.) forrige verdenscupseier - under prøve-VM i Holmenkollen i 2010. Også da vant Marit Bjørgen i kvinneklassen. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet:) Marit Bjørgens tre nærmeste utfordrere i kampen om verdenscuptrofeet, Charlotte Kalla, Therese Johaug og Justyna Kowalczyk likte nok ikke utviklingen på dagens sprint i Davos.

For mens Kalla misset i prologen, Johaug sto over og Kowalczyk ble slått ut i kvartfinalen, kom Marit Bjørgen seg til finalen uten nevneverdige problemer.

I finaleheatet var hun den eneste norske, men Bjørgen trengte ingen venninnehjelp for å sikre seg 100 nye verdenscuppoeng.

Én skotupp foran Det sto mellom Bjørgen og Kikkan Randall da innspurten nærmet seg, og Randall lå best an inn på oppløpet. Men Bjørgen avsluttet med 150 ekstremt sterke meter, og ble dømt ett hundredel foran amerikaneren i mål.

Bjørgen har nå 569 verdenscuppoeng totalt, mens Charlotte Kalla på andreplass har 401.

- Jeg hadde en god følelse, men Kikkan er veldig sterk. Jeg merket det i semifinalen, men jeg måtte prøve å følge henne, og jeg klarte det. Var en liten skolengde foran, og det føltes virkelig bra. Nå kjenner jeg at jeg kan gå fort i høyden, og det lover godt med tanke på Sotsji, sier Bjørgen i seiersintervjuet vist på NRK.

Gløersen suveren Da det intervjuet var ferdig, sto gutta klare. Med to nordmenn til start i finalen - Anders Gløersen og Finn Haagen Krogh.

Det skulle raskt vise seg at Gløersen var vårt sterkeste kort, og Oslo-gutten leverte så til de grader:

Ved runding etter halvgått løp satte han opp et voldsomt tempo, og konkurrentene var ikke i nærheten av å svare. Dermed tok Gløersen sin første verdenscupseier på nesten fire år.

Og:

- Der har han nok også sikret OL-billetten, fastslo NRK-kommentator Jann Post.

Dagbladet kommer med mer.

RETT TIL SOTSJI: Anders Gløersen sikret trolig OL-billettene med dagens seier. Foto: Patrik Stollarz / AFP / NTB Scanpix
RETT TIL SOTSJI: Anders Gløersen sikret trolig OL-billettene med dagens seier. Foto: Patrik Stollarz / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media