USLÅELIG: Marit Bjørgen vant tremila i går, og så sliten ut i både prolog, kvartfinale og i semifinale, men i sprintfinalen var Rognes-ekspressen uslåelig.Foto: Erlend Aas / Scanpix
USLÅELIG: Marit Bjørgen vant tremila i går, og så sliten ut i både prolog, kvartfinale og i semifinale, men i sprintfinalen var Rognes-ekspressen uslåelig.Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Bjørgen og Gløersen sørget for norsk sprintjubel

Kronet fantastisk prøve-VM i Holmenkollen.

|||(Dagbladet): Selv en kraftanstrengende tremil dagen i forveien kunne hindre Marit Bjørgen i å fortsette å feie konkurrentene av banen. Søndag vant hun også sprintrennet i fri teknikk i Holmenkollen.

Det startet riktignok trått i de innledende rundene, men i finalen var Bjørgen tilbake i det umulige hjørnet.

- Det var tungt i starten, og beina var ikke helt med, men det ble bedre og bedre utover. Og i finalen føltes det best. Jeg hadde en god sluttspurt alle heat, så jeg visste var sterk der, sier Bjørgen til NRK.

- Det viser at jeg er i kjempeform, og at jeg klarer å restituere meg. På forhånd ville jeg vært kjempefornøyd om jeg kom til finalen. Når jeg klarte å vinne, er jeg utrolig fornøyd, fortsetter hun.

Det var hennes tredje verdenscupseier på fire dager. Torsdag vant hun den klassiske sprinten i Drammen, lørdag toppet hun en norsk trippelseier på tremila i Holmenkollen.

Bjørgen var bare 11. best i kvalifiseringen, men ble sterkere og sterkere i utslagsrundene. I finalen seiret hun klart foran amerikanske Kikkan Randall og russiske Natalia Korosteleva.

Norge 300. seier
Også på herresiden ble det mye å juble i Petter Northugs fravær, og Anders Gløersen sørget samtidig for å bryte enda en barriere for norsk langrennssport .

Sprintseier i Holmenkollen var Norges 300. verdenscuptriumf i langrenn gjennom tidene.

Runde, tresifrede tall er en «hit» i 2010.

I Vancouver forrige måned sørget Tora Berger for Norges 100. OL-gull på vinterstid. Og på selve åpningshelgen av landets nye nasjonalanlegg i Holmenkollen, fikk Anders Gløersen æren av å tippe 300 langrennsseirer i verdenscupen for Norge.

Gløersen var ikke engang påtenkt da Pål Gunnar Mikkelsplass gikk inn til den første 9. januar 1982 i Reit im Winkl. Den gang, 28 år, to måneder og fem dager før 23 år gamle Gløersens milepæl, ble det dobbeltseier med Tor Håkon Holte på annenplass.

Mennene har sanket 170 og kvinnene 130 seirer for Norge.

(Dagbladet.no/NTB)