Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lagkompisenes råd til Ingvild Flugstad Østberg

Bjørgen og Iversen tror ikke på Østbergs sjokkbeskjed: - Ikke i det hele tatt. Det er bare tull

Marit Bjørgen ante ingenting om hvilke tanker som svirret i Ingvild Flugstad Østbergs hode da hun sa at hun vurderer å legge opp. Emil Iversen vet akkurat hvordan Gjøvik-jenta har det. Nå kommer duoen med råd til Østberg.

OVERRASKET: Marit Bjørgen, som vant  Kulåssprinten i Sarpsborg går kveld, er overrasket over at Ingvild Flugstad Østberg vurderer å avslutte karrieren. Rognes-jenta tror imidlertid ikke at lagvenninna oppriktig vurderer det.    Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OVERRASKET: Marit Bjørgen, som vant Kulåssprinten i Sarpsborg går kveld, er overrasket over at Ingvild Flugstad Østberg vurderer å avslutte karrieren. Rognes-jenta tror imidlertid ikke at lagvenninna oppriktig vurderer det. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

SARPSBORG (Dagbladet): Det kom som et sjokk på langrennsverden da Ingvild Flugstad Østberg sa til Dagbladet at hun vurderer å legge opp etter søndagens sesongavslutning i Canada.

Utspillet var oppsiktsvekkende av flere årsaker: Østberg er bare 26 år, har hatt enorm framgang de siste årene, endte som nr. 3 i verdenscupen sammelagt denne sesongen, har en OL-sesong i vente kommende sesong og blir da forhåpentligvis gjenforent med sin gode lagvenninne Therese Johaug på landslaget.

Fire dager etter sjokkbeskjeden har Gjøvik-jenta fortsatt seg ikke bestemt seg om hun orker å fortsette etter den tunge sesongavslutningen, som startet med skuffelsen i Lahti-VM.

Langrennsdronning og lagvenninne Marit Bjørgen er imidlertid sikker på at Østberg kommer til å forlenge langrennskarrieren.

- Ingvild har vært veldig skuffet etter VM. Hun var veldig skuffet etter søndagen også. Jeg håper virkelig ikke at hun har planer om å legge opp. Det tror jeg heller ikke. Hun har jo hatt en fantastisk sesong, sier Marit Bjørgen til Dagbladet.

TUNG TID: Ingvild Flugstad Østbergs sesongavslutning var så skuffende at hun vurderer å legge opp.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TUNG TID: Ingvild Flugstad Østbergs sesongavslutning var så skuffende at hun vurderer å legge opp. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Du tror ikke hun oppriktig vurderer å legge opp?

- Nei, hun har ingen grunn til å legge opp. Jeg tror ikke hun seriøst vurderer det. Ingvild blir veldig skuffet når ting ikke går som planlagt. Når hun får ting litt på avstand, er hun nok med neste år også, spår 36-åringen.

Bjørgens støtte

Østbergs melding kom som et lyn fra klar himmel. Bjørgen har aldri tidligere hørt snakk om en mulig karriereslutt allerede nå.

- Det er ikke noe Ingvild har snakket om, men hun gir jo alt og har et inderlig ønske om å lykkes. Ingvild er en som blir veldig skuffet når det ikke går som hun vil. Hun trenger å få det på avstand. Spesielt VM var tungt for henne, forteller Bjørgen til Dagbladet.

- Jeg prøver å støtte henne som godt jeg kan og ta fram det som har vært veldig positivt. Noen gang er det vanskelig å finne det positive, men det kommer nok etter hvert når Ingvild får litt tid, håper Rognes-jenta.

Iversen: - Hun har hatt det litt som meg

Det samme tror og håper Emil Iversen. Han hadde - i likhet med Østberg - en strålende sesong fram til det skar seg i Lahti-VM. Også Iversen slang ut kommentarer om at han ikke hadde noe lyst til å gå mer på ski. De utspillene angret han raskt på.

RÅD: Emil Iversen vet godt hvordan Ingvild Flugstad Østberg har det nå og kommer med sine beste råd. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
RÅD: Emil Iversen vet godt hvordan Ingvild Flugstad Østberg har det nå og kommer med sine beste råd. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg tror ikke på Ingvild i det hele tatt. Hun har hatt det litt som meg og ikke fått ut det beste da det gjaldt som mest, men har hatt veldig mange gode renn tidligere i sesongen som man må bruke positivt. Men det er klart hun blir lei seg når det går dårlig. Da sier hun en del ting hun ikke mener, sier Iversen til Dagbladet.

- Det minner litt om hvordan du har hatt det og ting du har uttalt?

- Ja, jeg har sagt en del ting jeg ikke mener selv. Sånn er det. Man legger livet i det. Da er det greit å miste hodet litt etter rennet. Det kan bli mye følelser og tanker rett etterpå, men når man får summet seg, skjønner man at det kanskje ikke var så smart sagt.

Iversens råd til Østberg

25-åringen fra Meråker gir Østberg følgende råd for å slå tilbake:

- Ingvild bør sette på noen skirenn fra Tour de Ski på skjermen, blant annet fra Davos og se da hun var verdens beste skiløper. Det er nok smart å se på de gode stundene mer enn det siste som har skjedd, oppfordrer Iversen.

MISTET GULLET: Emil Iversen håper ikke Petter Northug så at han glapp gullet på oppløpet. Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

Han er selv nådeløs i skildringen av sin egen sesongavslutning. Heller ikke i Kulåssprinten i går kveld ble det suksess.

- Jeg har ikke vært så dårlig på ski på fem-ti år. Det er kjedelig, men nå er heldigvis sesongen ferdig. Jeg får prøve å se på det som var bra, fram til og med lagsprinten i VM da jeg falt. Det er tungt, men jeg får bare prøve å glemme det og revansjere meg neste år, sier 25-åringen.

- Hvorfor har sesongavslutningen blitt en så stor skuffelse?

- Jeg fikk meg en knekk i VM og mistet mye selvtillit. Da mistet jeg litt av min greie: å ha det artig når jeg går på ski. Jeg har mistet litt gnisten etter VM. Det har vært tungt, men når mai kommer, skal jeg revansjere meg. Jeg gleder meg til neste år og få dette på avstand, forteller Iversen.

- Det er brutalt å kjenne at toppnivået kan være så høyt, men at de ikke fungerer når det gjelder. Men jeg har kommet meg over det og satser på å slå sterkere tilbake neste sesong. Da er målet å kjempe om pallplass sammenlagt i verdenscupen og ta medalje i OL, sier Meråker-gutten, som håper Flugstad Østberg vil gjøre det samme.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media