DOBBELT NORSK: Therese Johaug gratulerer Marit Bjørgen rett etter målpassering i Gällivare. Foto: TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIX
DOBBELT NORSK: Therese Johaug gratulerer Marit Bjørgen rett etter målpassering i Gällivare. Foto: TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIXVis mer

Bjørgen og Johaug duellerte om seieren

I mål var Bjørgen suveren.

• Følg guttas 15-kilometer klokka 12.30 i vårt langrennsstudio!

(Dagbladet): Therese Johaug smadret Marit Bjørgen og alle andre i den norske sesongåpningen på Beitostølen sist helg.

NUMMER 56: Marit Bjørgen vant sin 56. seier i verdenscupen. Foto: TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIX
NUMMER 56: Marit Bjørgen vant sin 56. seier i verdenscupen. Foto: TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIX Vis mer

I dag var Marit Bjørgen tilbake i kjent, suveren stil da verdenscupen åpnet i svenske Gällivare. Hun vant 10-kilometeren i fri teknikk 12,6 sekunder foran Johaug

- Jeg ville gå fort fra starten. Jeg presset veldig hardt. Følelsen var litt bedre enn sist uke, og jeg hadde perfekte ski i dag, sier Bjørgen i det internasjonale TV-intervjuet etter seieren.

Bjørgen startet tredje sist, og var litt spent på hva det ville si for forholdene at det begynte å snø underveis.

- Jeg var litt redd da jeg sto på starten og så at det snødde, men jeg hørte fra trenerne at jeg gikk fort, og Therese også, så jeg skjønte at forholdene var like gode, sier Bjørgen.

Bjørgen vant karrierens 56. verdenscupseier, mens Johaug var fornøyd med å gå sin beste åpning i verdenscupen noensinne.

- Jeg har aldri vært på pallen i en v-cupåpning før, så jeg er veldig fornøyd. Løypa gikk mye opp og ned og det var mye svinger, den var ikke skreddersydd for min del. Men det var en jevn fight hele veien. Jeg må si meg veldig fornøyd i dag, sier Johaug til NRK.

Amerikanske Kikkan Randall ledet lenge i mål, men ble altså slått av de to norske jentene som kom til slutt.

Polske Justyna Kowalczyk startet ett minutt foran Bjørgen, men ble passert i løypa lenge før mål. Hun ble nummer 27, ett minutt og 27 sekunder bak Bjørgen.