Bjørgen og Johaug griller Kalla: «Skal du gå med hair extensions i Falun?»

Fikk intervjue rivalen.

INTERVJUER KALLA: Charlotte Kalla blir intervjuet av Marit Bjørgen og Therese Johaug på oppdrag av Expressen. Foto: AP Photo/Lehtikuva, Heikki Saukkomaa
INTERVJUER KALLA: Charlotte Kalla blir intervjuet av Marit Bjørgen og Therese Johaug på oppdrag av Expressen. Foto: AP Photo/Lehtikuva, Heikki SaukkomaaVis mer

(Dagbladet): Langrennsløperne gjør siste finpuss før sesongstarten i slutten av november og selve høydepunktet er VM i Falun i februar.

Der er Marit Bjørgen, Therese Johaug og svenske Charlotte Kalla blant de aller største favorittene på flere øvelser - og i forberedelsen til VM-sesongen har Expressen valgt å la Bjørgen og Johaug gjøre et stunt utenfor skisporet.

Den svenske avisa har bedt Bjørgen og Johaug stille spørsmål og intervjue Kalla.

- Du er ikke redd for at det skal bli mange nordmenn blant publikum i Falun? spør Bjørgen.

- Næ, det kan ikke bli for mange. Jeg håper det kommer mange! Da bruker det å bli stemning. I Falun er det alltid en fin miks av svensker og nordmenn, svarer Kalla.

Hair extensions? De fleste spørsmål er rettet mot det kommende mesterskapet på svensk jord.

Therese Johaug vil derimot vite mer om Kallas hår.

- Skal du gå med hair extensions (hårforlengelse) i Falun også? Jeg mener, det gikk jo bra når du hadde det i Sotsji? spør Johaug.

Kalla svarer:

- Jeg vet ikke helt, det er jo litt vanskelig å fjerne. Men jeg savner det faktisk. Jeg trives med lengre hår og det tar jo så lang tid å spare. Så vi får se, sier Kalla.

Ny teknikk Marit Bjørgen mener hun har sett en teknikkendring hos Kalla i sommer og er nysgjerrig.

- Jeg så en video av deg for noen uker siden fra en skitunnel i Torsby. Og du virker ha gjort noe drastisk med teknikken i fristil?

- Mmm... Så Marit så det? Jo, det stemmer. Jeg prøver å forandre teknikken, sier Kalla.

Kalla fortsetter:

- Det handler om å bruke beina mer. Jeg prøver å komme dypere i nye vinkler for å gå et tidligere trykk og dermed benytte meg av beina på en annen måte. Og samtidig finne rytme med overkroppen, sier Kalla.

VM i Falun starter 18. februar neste år.

Verdenscupen starter med første renn i Kuusamo 29. november.

Hele intervjuet kan du lese på Expressens sider.

BYLINE: Expressen har latt Marit Bjørgen og Therese Johaug intervjue Charlotte Kalla. Her er skiløpernes bylines i avisa. Skjermdump fra Expressen
BYLINE: Expressen har latt Marit Bjørgen og Therese Johaug intervjue Charlotte Kalla. Her er skiløpernes bylines i avisa. Skjermdump fra Expressen Vis mer