Bjørgen og Johaug jakter OL-formen i sommervarmen

- Jeg synes vi ligger veldig bra an.

 TØFF TRENING:  Therese Johaug og Marit Bjørgen har ikke tid til ferie i OL-sesongen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TØFF TRENING: Therese Johaug og Marit Bjørgen har ikke tid til ferie i OL-sesongen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Marit Bjørgen og Therese Johaug tar ikke ferie, men kjører på for fullt i sommervarmen. Begge er inne i en mengdetreningsperiode før neste samling på Kvitfjell.

 - Jeg synes vi ligger veldig bra an. Alle løperne jeg har ansvaret for er friske og raske og i bra trening. For vel 14 dager siden kom vi hjem fra høydetrening, og etter det har de aller fleste vært gjennom en periode med litt hardtrening, forteller Egil Kristiansen, kvinnetreneren i langrenn, til NTB.

Han sier at det er tradisjonell barmarkstrening som gjelder i øyeblikket, og slik kommer det til å fortsette til langt utpå høsten. Skiene blir ikke tatt fram i sommervarmen.

- Jentene kom hjem fra høydetrening mellom 8. og 14. juli. Det var Marit (Bjørgen) og Therese (Johaug) som kom hjem sist. De var noen dager i Davos før hjemkomsten den 14. juli, sier Kristiansen.

Nå holder han på å forberede neste samling som skal være i alpinanlegget på Kvitfjell fra 2. august.

- Når kommer dere til å ta fram skiene?

- Det er en stund til. Det er ikke lagt opp til skitrening før vi skal til isbreen i Val Senales i siste halvdel av oktober, forteller Egil Kristiansen til NTB.

OL i Sotsji er det store for alle norske vinteridrettsutøvere i år. Særlig Marit Bjørgen har mye å forsvare, dersom hun skal leve opp til innsatsen fra Vancouver i 2010.

I Canada vant Bjørgen tre gullmedaljer, i klassisk sprint, i dobbel jaktstart (skiatlom) og i 4 x 5 kilometer stafett. Dessuten ble det sølv på henne på 30 kilometeren og bronse i 10 kilometer fristil.

Therese Johaug har gull å forsvare i stafetten fra Vancouver. Begge er, sammen med Petter Northug, store norske gullhåp i Sotsji i februar neste år.

(NTB)