Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen og Johaug står foreløpig uten landslagstrenere

- Det er litt skuffende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verken Egil Kristiansen eller Roar Hjelmeset har foreløpig sagt ja til å fortsette som trenere for kvinnelandslaget i langrenn.

- Det er litt skuffende at dette ikke er på plass. Utfordringen er at jeg er litt steil på at jeg ønsker toårskontrakter. Egil har tellet på knappene i flere år, og det er for så vidt ikke noe nytt, men vi har fortsatt en dialog og så får vi se hvor vi lander. Skal jeg ha nye kvinnetrenere, må jeg snart begynne å lete, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NTB.

Den første vårsamlingen på Olympiatoppen er lagt til 9. - 11. mai.

- Både Kristiansen og Hjelmeset har kontrakter ut mai, så de blir uansett med på den samlingen og i starten på sesongen.

Fortsetter Ellers er det klart at Arild Monsen fortsetter som sprinttrener. Monsen var nevnt som en mulig trenerkandidat i Sverige, men hans navn var ikke med da Sverige nylig presenterte sitt nye trenerteam. Det er også for lengst klart at Tor Arne Hetland blir hovedtrener for allround herrer etter Trond Nystad.

- Og så har vi akkurat søkt etter en trener som kan bidra med sin kompetanse både på menn allround og sprint, sier Løfshus.

Vedkommende skal jobbet tett opp mot begge hovedtrenerne, og søknadsfristen er satt til 26. april.

Innstilling levert Mandag 25. april presenteres neste års landslag i Oslo. Løfshus har allerede levert sin innstilling til Norges Skiforbunds langrennskomité.

24 løpere har vært på kvinne- og herrelagene denne sesongen. I tillegg kommer egne rekrutt- og juniorlag.

- Det jeg kan si er at jeg har innstilt på færre løpere enn det.

Det er ventet at Norges kvoter i neste sesongs verdenscup blir desimert, og da er det heller ikke behov for like mange utøvere på landslag.

Løfshus har ikke hørt om noen løpere fra det aller øverste nivå som gir seg foran den kommende sesongen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!