Bjørgen og Johaug tror på VM-gull til Northug

- Alt handler om hans egen motivasjon.

HAR TRUA:  Marit Bjørgen og Therese Johaug, her sammen med Ingvild Flugstad Østberg (midten).  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HAR TRUA: Marit Bjørgen og Therese Johaug, her sammen med Ingvild Flugstad Østberg (midten). Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

En elendig sesong sist vinter kombinert med fyllekjøringen i mai, har gjort at mange stiller spørsmål om Petter Northugs framtid i skisporet. De norske skiessene forventer at han slår tilbake i VM-sesongen.

- Jeg tror nok Petter er veldig motivert og inspirert til å få en god sesong. Jeg har både lest og hørt at han er veldig godt i rute, og at han har gjort en god treningsjobb. Jeg håper han kommer tilbake til der han var før, sier Therese Johaug til NTB.

Forrige uke viste Northug at formen er i anmarsj i motbakkeløpet i Lysebotn. Etter et par sesonger der han ikke har trent like godt som før, tyder det meste på at medaljegrossisten har jobbet hardt.

- Jeg så ham i Lysebotn. Han så på hogget ut både kroppslig og mentalt. Han så ut til å være revansjelysten, men det er alltid vanskelig å si. Er det en som kan komme tilbake fra en sånn sesong og det som skjedde etterpå, er det ham, sier Sjur Røthe.

Tror på Petter-gull Chris Jespersen, som er tilbake på landslaget etter å ha vært på privatlag, er helt sikker på at Northug vil vise seg fra sin beste side i vinter.

- Det regner jeg med at han kommer til å gjøre. Det er Petter Northug. Hvis han finner ut at han har lyst til å gjøre treningsjobben, tror jeg han er verdens beste skiløper. Uten tvil.

I fjor sommer var Northug lenge ute med et virus, og sykdommen ødela på mange måter hele sesongen. Marit Bjørgen har også slitt med sykdom tidligere. Hun sier det meste dreier seg om viljen.

- Alt handler om hans egen motivasjon. Er han motivert, er han god nok til å ta VM-gull i Falun. Det er jeg helt overbevist om, sier hun.

Håper rykket er tilbake Northug skapte navnet sitt på fellesstart og vant de fleste av dem ved å knuse motstanderne mot slutten. I VM i Val di Fiemme var intervallstarten på 15 kilometer hans eneste individuelle gull. I fellesstartene hadde han ikke det som skulle til mot slutten, noe som viste seg igjen i OL i Sotsji.

- Jeg håper virkelig at han kommer tilbake. Han er nok en av dem jeg vet om som har mest kontroll på hvordan man skal trene for å være i toppform. Han har vært sånn hele veien og alltid prestert. Han har jo et rykk som ingen andre har, selv om det ikke var der i fjor, men jeg håper virkelig det kommer tilbake. Når han setter opp turboen de siste meterne er det ingen som slår ham, sier Heidi Weng.

Også Astrid Uhrenholdt Jacobsen har tro på at Northug finner tilbake til formen, men advarer om at nivået i langrenn bare er blitt høyere de siste sesongene.

- Jeg tror Petter kommer tilbake der han var. Han er kjempemotivert og alle sier han trener veldig godt. Det virker som om han er tilbake på det sporet han var før. Det er veldig spennende å se hvilken utvikling som har vært i sporten de årene da han kanskje ikke var så dedikert. Jeg tror vi går en veldig spennende vinter i møte. Fremfor alt virker det som om Petter er veldig tent, sier hun.

(NTB)