BLE DÅRLIG: Marit Bjørgen er en av de sju landslagsløperne som ble rammet. Alle har spist samme mat, men bare noen fikk svi. 
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
BLE DÅRLIG: Marit Bjørgen er en av de sju landslagsløperne som ble rammet. Alle har spist samme mat, men bare noen fikk svi. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

Bjørgen og seks andre hjem fra Italia med spysyke

- Vi vet ikke hva det kommer av.

Treningsoppholdet i Italia har skapt trøbbel for flere av de norske landslagsløperne i langrenn. Sju av dem reiste hjem med magetrøbbel.

- Det dreier seg om sju løpere til sammen på alle våre lag. De har fått god gammeldags spysjuke, sier landslagstrener for herrene Trond Nystad til Adressa.

Hvilke løpere som er rammet vil ikke Nystad si noe om, men kvinnenes landslagstrener Egil Kristiansen bekrefter at Marit Bjørgen er en av dem.

- Hun var ikke i spesielt bra form da hun dro herfra. Mye tyder på at det er omgangssyke. Jeg tror det er relativt kortvarig, sier han.

Landslagsledelsen trodde først at troppen var utsatt for matforgiftning, men innrømmer at de ikke vet hva sykdommen kommer av.

- Et par løpere fikk det i går og tre-fire fikk det i dag. Vi vet ikke hva det kommer av, men alle har spist det samme og flere er fortsatt friske. Vi regner med at alle er friske igjen i løpet av et par dager, sier Nystad.

Den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen er to uker unna, mens verdenscupåpningen i Gällivare venter helgen etterpå.

Petter Northugs manager Lars Gilleberg bekrefter at Northug ikke er blant de rammede utøverne.Treningsoppholdet i Italia har skapt trøbbel for flere av de norske landslagsløperne i langrenn. Sju av dem reiste hjem med magetrøbbel.

(NTB)