Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen og Sundby går lagsprint for Norge

Uttakene har blitt diskutert heftig, men nå er det klart hvem som går lagsprint for Norge.

LAGSPRINT: Marit Bjørgen går en av etappene på damenes lagsprint. Foto: Dagbladet/Hans Arne Vedlog
LAGSPRINT: Marit Bjørgen går en av etappene på damenes lagsprint. Foto: Dagbladet/Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Det har vært knyttet spenning til deler av uttaket av Norges lag, men nå er det klart hvem som skal representere landet i morgendagens konkurranse.

For damene er det Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla som går. Sistnevnte går ankeretappen og må blant annet bryne seg på Stina Nilsson. I den individuelle sprinten var det svensken som gikk seirende ut på oppløpet.

For herrene utgjør Martin Johnsrud Sundby og Johannes Høsflot Klæbo det norske laget. Den 21 år gamle OL-mesteren på sprint var et sikkert kort før uttaket, mens det har blitt diskutert heftigere om hvem skulle være Klæbos makker. Valget falt på meritterte Sundby.

Onsdag morgen kl. 09.00 starter lagsprintene i langrenn i Pyeongchang.

OL-mester vraket

Mange skrek om at Simen Hegstad Krüger ikke skulle bli sendt hjem fra OL etter stafetten. Lyn-løperen hadde tatt to gull og ett sølv i Sør-Korea, og flere mente at han også kunne gjort en god jobb på lagsprinten.

Han ble likevel sendt hjem, og en av kandidatene var ute av kampen.

En annen som fint kunne gått en etappe, er Emil Iversen. Men heller ikke han ble funnet god nok denne gangen. Johnsrud Sundby har gitt uttrykk om at han vil gå, og til slutt fikk 33-åringen viljen sin.

I forrige OL var det Ingvild Flugstad Østberg som utgjorde lagsprintduoen sammen med Marit Bjørgen, men 27-åringen får ikke muligheten til å gjenta bragden fra Sotsji.

Utholdende russere

Flere av konkurrentene har varslet at det vil bli satt høy fart gjennom hele lagstafetten, og dermed vil kapasiteten til løperne bli testet. Blant annet er russerne med sine utholdende løpere en av de store favorittene før morgendagens løp.

De stiller med Denis Spitsov og Aleksandr Bolsjunov i herreklassen, mens Julija Belorukova og Natalja Neprayeva utgjør damelaget. I lagsprint går hver løper tre runder hver, og ofte blir det avgjort på oppløpet på siste etappe. Russerne vil nok likevel ha planer om å sprenge feltet tidlig i løpet.

Om det skulle bli et spurtoppgjør, er Charlotte Kalla sikker på at Sverige vil stå øverst på pallen.

- Jeg ville ikke ha møtt Stina i en spurt. Om det er hun og Maiken som kommer likt inn på stadion, vil jeg være helt rolig, sa Kalla til Dagbladet tidligere i dag.

To gull

Lagsprint kom på OL-programmet for første gang i 2006. Den gangen var det Sverige som vant både for damer og herrer.

Norges herreløpere har ett OL-gull i øvelsen. Det er vanskelig å glemme Petter Northugs vanvittige rykk fra lagsprinten i Vancouver i 2010, da han satte tyske Axel Teichmann på plass inne på stadion. Northug ble møtt av en jublende Øystein Pettersen i målområdet, og sammen feiret de mens Tyskland og Russland kom seilende over målstreken like bak.

I Sotsji for fire år siden tok kvinnene sitt første OL-gull på distansen. Den gangen var det Ingvild Flugstad Østberg og Marit Bjørgen som gikk for Norge. De vant solide ni sekunder foran Finland, og med Sverige ytterligere ti sekunder bak.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!