Therese Johaug-saken - Dopingreglene

Bjørgen og Sundby reagerer på FIS' behandling av Johaug:
- Tror de er redde for bråk

Marit Bjørgen er enig med USADA-sjef Travis Tygart og vil åpne opp for mildere dopingstraffer. Astrid Uhrenholdt Jacobsen applauderer debatten, mens Martin Johnsrud Sundby vil ha flere jurister på banen.

FOR REGELENDRING: Marit Bjørgen håper regelverket endres slik at kommende utøvere som havner i Therese Johaugs situasjon kan slippe unna uten straff. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FOR REGELENDRING: Marit Bjørgen håper regelverket endres slik at kommende utøvere som havner i Therese Johaugs situasjon kan slippe unna uten straff. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Overfor Dagbladet er Travis Tygart, leder for det amerikanske antidopingbyrået (USADA), klar på at han ønsker å endre dopingreglementene - slik man kan gi utøvere som som ikke har dopet seg bevisst en mildere dopingstraff enn 12 måneder, hvis man har fått i seg et anabolt stoff ved et uhell.

Der mange norske aktører har vært nådeløse mot dopingtatte utøvere tidligere, har Therese Johaugs sak nyansert bildet. Nå vil flere norske idrettsprofiler stemme for en regelendring. Blant dem er tidenes mestvinnende kvinnelige vinterolympier, Marit Bjørgen.

Til Dagbladet forteller langrennsdronninga at hun støtter budskapet til Travis Tygart, som er mest kjent som mannen som felte Lance Armstrong.

- Jeg er enig med Tygart. Jeg synes alle dopingsaker bør vurderes i en ramme fra 0 til 4 års utestengelse. Hvis det er et uhell eller hvis man blir sabotert, burde det være en sjanse for at det kan bli færre måneder enn 12, sier Bjørgen til Dagbladet.

- De tror jo på Thereses forklaring. Da er 12 måneder eller mer veldig mye. Jeg synes det er bra at Tygart tar initiativ til dette. Jeg synes regelverket burde endres. Det er gledelig å høre at det er flere enn meg som synes det, sier Rognes-jenta, som snakket med en lettet Johaug etter høringen i CAS tidligere i uka og vant Oslo Skishow i kjent stil i går kveld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer