Startkluss for Marit Bjørgen og Heidi Weng

Bjørgen og Weng offer for arrangørtabbe. Avslører hva som gikk galt: - Ikke godt nok

Heidi Weng og Marit Bjørgen fikk aldri med seg at kvartfinalene var i gang. Nå vil den norske leiren bedre systemet til neste sprint.

GIKK GLIPP AV STARTEN: Verken Marit Bjørgen eller Heidi Weng hørte startskuddet i kvartfinalen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GIKK GLIPP AV STARTEN: Verken Marit Bjørgen eller Heidi Weng hørte startskuddet i kvartfinalen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KUUSAMO/OSLO (Dagbladet): Før dagens verdenscupåpning i de finske skogene, var det knyttet stor spenning til hvordan Marit Bjørgen ville gjøre det i sitt første verdenscuprenn på halvannet år.

I prologen var hun nummer ti, drøye fem sekunder bak hjemmehåpet Krista Pärmäkoski, før hun til slutt måtte gi tapt i semifinalen.

Men allerede i kvartfinalen holdt det på å gå galt.

- Skeptisk til startordningen

På starten av kvartfinaleheatet til Bjørgen, ble hun stående igjen og se til høyre bort på dommerne. Nå forteller hun til Dagbladet hva som faktisk skjedde.

- Jeg hørte rett og slett ikke skuddet. Det var visst flere som slet med det. Jeg klarte heldigvis å beholde roen og ta meg videre fra kvartfinalen, sier Bjørgen til Dagbladet.

Det samme skjedde i det foregående kvartfinaleheatet til Heidi Weng. Problemet var akkurat det samme for henne.

- Jeg hørte ikke at det smalt, så jeg var redd for å tjuvstarte. Men da de andre løperne gikk, tenkte jeg at jeg også får gjøre det. Da er det ikke jeg som får straff for å tjuvstarte, sier Weng til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer