Bjørgen økte forspranget til Kuitunen

Nummer tre på sprinten.

(Dagbladet.no): Marit Bjørgen beholder sammenlagtledelsen i Tour de Ski, og skaffet seg 52 bonussekunder etter dagens sprint i Praha.

Det var imidlertid ikke gitt på forhånd at Bjørgen skulle lykkes i den tsjekkiske hovedstaden. Forholdene favoriserte på ingen måte Rognes-jenta som ikke fikk utnyttet kjempekreftene på det bløte føret.

Bjørgen tillot seg imidlertid ikke å tenke negative tanker. 

– Jeg tenkte ikke på noe av det. Mitt mål da jeg kom til finalen var å slå Virpi Kuitunen (5.) og Justyna Kowalczyk (6.), og det klarte jeg, fastslo Bjørgen overfor NTB: 

Eneste i A-finalen

Rognes-jenta var eneste norske til å ta seg til A-finale etter at Astrid Uhrenholdt Jacobsen falt i semifinalen, men var i realiteten sjanseløs på seieren. Italianske Arianna Follis tok ledelsen fra start, mens Bjørgen var involvert i et lite uhell.

Hun hektet i Virpi Kuitunen, noe som gjorde at den finske jenta kom på hæla, før Justyna Kowalczyk falt og fikk løpet ødelagt.

Follis vant klart foran Muranen, med Bjørgen på tredjeplass. Kuitunen ble nummer fem og får dermed 44 bonussekunder.

BEHOLDER LEDELSEN: Marit Bjørgen ble nummer tre på dagens sprint, og leder Tour de Ski sammenlagt med ni sekunder. Foto: SCANPIX
BEHOLDER LEDELSEN: Marit Bjørgen ble nummer tre på dagens sprint, og leder Tour de Ski sammenlagt med ni sekunder. Foto: SCANPIX Vis mer

Sammenlagt leder Bjørgen med 9,4 sekunder på Follis, 22 sekunder på Kowalczyk og 23 sekunder foran Kuitunen. Nå håper Bjørgen å få hjelp av Follis på neste etappe for å distansere Kuitunen ytterligere i sammendraget. 

– Jeg tror at jeg kan benytte meg av Follis 1. nyttårsdag. Hun er god i skøyting, og sammen har vi muligheten til å øke forspranget ned til Kuitunen.