MØTTE PRESSEN: De norske sprintjentene: Kari Vikhagen Gjeitnes, Celine Brun-Lie, Marit Bjørgen, Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg.
MØTTE PRESSEN: De norske sprintjentene: Kari Vikhagen Gjeitnes, Celine Brun-Lie, Marit Bjørgen, Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg.Vis mer

Bjørgen om å ta seks gull: - Håpløst. Men alt er mulig

Favoritt.

FALUN/OSLO (Dagbladet): Regjerende verdensmester i sprint, Marit Bjørgen, møtte i formiddag pressen sammen med Celine Brun-Lie, Kari Vikhagen Gjeitnes, Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla.

34-åringen fra Rognes er blant de soleklare favorittene til å ta hjem gullet på sprinten i morgen, og Bjørgen legger ikke skjul på at hun er i form. Men mye skal klaffe dersom hun skal klare å ta med seg seks gull hjem fra Falun.

- Det er mye som skal klaffe. Ski, formen også videre. Det er håpløst, sier Bjørgen til Dagbladet.

- Er det mulig?

- Alt er mulig. Jeg sier ja, sier Bjørgen etter oppfordring fra de andre jentene.

Skal gå alt - Det har nok kanskje vært min beste sprintsesong på lenge. Det er skøyting jeg har vært best i. Jeg er en av favorittene i morra, og håper å være med å kjempe i en finale. Da er alt mulig, sier Bjørgen.

Langrennsdronninga sier at planen er å gå alt.

- Jeg er favoritt på flere distanser. Det er godt å lykkes fra første stavtak - det betyr mye for resten av mesterskapet. Det er mye som kan skje og små marginer.

Viktig at Kalla er tilbake Bjørgen er rolig foran VM-starten. Det største presset legger hun på seg selv.

- Det forventes mye av meg både i Norge og av andre. Det har jeg lært meg å leve med, sier Bjørgen.

- Roet nervene etter skremmeskuddet til Kalla?

- Det er viktig at Kalla er tilbake i knallform. Det er viktig for sporten vår. Det er også viktig å få en påminnelse om at det ikke bare er å hente medaljer her.

Medaljesjanser Foruten Bjørgen, vet vi at de andre jentene også er mer enn kapable til å ta medalje.

- Alt kan skje i sprint. Jeg vil være med å kjempe. Formen er der den skal være, sier Kari Vikhagen Gjeitnes.