Bjørgen om comebacket: - Slet med motivasjonen

Marit Bjørgen (40) innrømmer at oppkjøringen til «comebacket» ikke har vært lett.

COMEBACK: Marit Bjørgen forteller om hvorfor hun nå gjør comeback i langrennssporet på besøk hos NRKs Anne Lindmo. Video: Lindmo, NRK. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mai ble det klart at Marit Bjørgen gjør comeback i skisporet og skal delta i neste års utgave av Vasaloppet. Dette er det første langrennsløpet hun konkurrerer i siden hun la opp i 2018.

- Jeg ble litt inspirert da jeg fikk en forespørsel fra Team Ragde. Jeg var ikke så vanskelig å be, forteller Bjørgen i fredagens Lindmo-sending.

Vasaloppet er et svensk langdistanseløp som mange profilerte langrennsløpere deltar i hvert år. Til NRK tidligere i år sa Bjørgen følgende om å få muligheten til å konkurrere for Team Ragde Eiendom, som blant annet har Therese Johaug og Anders Aukland i stallen fra før.

- Det gjør meg gira å få muligheten til å være på verdens beste langløpslag. Jeg er nysgjerrig på å lære noe nytt og ha noe konkret å jobbe mot, og jeg har ambisjoner når jeg først får på meg startnummeret. Så får vi se hva jeg får gjort i månedene fram mot det, sa skidronninga til statskanalen den gang.

RUTINERT: Marit Bjørgen knuste Frida Karlsson i en stakeduell i TV 2-sendte «Landskampen». Det fikk Heidi Weng til å trekke på smilebåndet. Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer

Tung start

På tross av at Bjørgen ble glad da forespørselen kom innrømmer hun på Lindmo at den første opptreningsperioden var tung.

- Jeg slet litt med motivasjonen for å komme meg ut å trene. Nå som jeg har satt meg det målet, må man ut å gjøre den jobben, forteller Bjørgen.

Det er ikke det første løpet Bjørgen går siden hun la opp i 2018. Skidronninga gikk blant annet et rulleskiløp tidligere i år i Oslo, hvor hun havnet to minutter bak Therese Johaug.

- Jeg synes det har gått bra i høst. Jeg har vært med på noen av langturene sammen med gutta på Team Ragde, og jeg har fått positive svar, sa Bjørgen til NRK i september.

Har trua

Flere av Bjørgens tidligere lagkamerater har trua på at Bjørgen kan hevde seg i vinter.

- Jeg vil ikke si for mye om Marits form, men jeg tror det blir bra til vinteren. Da Marit satset, var hun jo verdens beste, men jeg synes det hun viser nå også er imponerende. Det blir spennende å se, sa Heidi Weng til Dagbladet tidligere i høst.

Therese Johaug gleder seg til å se sin tidligere lagvenninne og rival tilbake i skisporet.

- Marits form er bra, den. Det blir spennende å se henne til vinteren. Marit er ikke der hun var før, men er på et bra nivå. Jeg tror Marit vil gjøre det bra. Bjørgen is back in business, sa Johaug til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer