Bjørgen om FIS: - Litt naive

Marit Bjørgen mener Det internasjonale skiforbundet skulle hatt en plan-b klart tidligere.

UTTALER SEG: Marit Bjørgen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
UTTALER SEG: Marit Bjørgen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Marit Bjørgen la skiene på hylla april 2018. Hun er glad for at hun ikke holdt koken fram til inneværende sesong, med tanke på coronapandemien som har gjort det til en spesiell sesong.

Samtidig forstår hun at Norge droppet flere verdenscuprenn denne sesongen, etter å ha vært i verdenscupåpningen i finske Ruka.

- Jeg tenker at det kanskje er litt som forventet. Jeg ble ikke overrasket heller, og nå har ikke jeg vært i Ruka. Det er et valg Norges Skiforbund har gjort etter å ha vært i Ruka og gjort sine erfaringer der. Vi må bare respektere det valget forbundet har gjort, sier Bjørgen til TV 2-programmet God morgen Norge.

Norge har takket nei til deltagelse i Tour de Ski, av hensyn til smittevern. På spørsmål om Bjørgen er enig i valget, svarer hun:

- Det jeg tenker er kanskje at FIS (Det internasjonale skiforbundet) har vært litt naive, og kanskje kunne planlagt på et mye tidligere stadie, kanskje på sommeren og hatt en plan-b. Og vært mye mer forberedt, som skiskytterne er, som konkurrerer på to plasser før jul. Det minsker jo risikoen for smitte og det blir mindre reise når man er på én plass, sier Bjørgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer