TØFFE DUELLER:  Justyna Kowalczyk og Martin Bjørgen har hatt en rekke tøffe dueller i mange år. Foto: NTB Scanpix
TØFFE DUELLER: Justyna Kowalczyk og Martin Bjørgen har hatt en rekke tøffe dueller i mange år. Foto: NTB ScanpixVis mer

Bjørgen om rivalen: - Jeg synes synd på henne

Etter Kowalczyks tunge periode.

FALUN (Dagbladet): Justyna Kowalczyk kom i går med et stikk til den norske langrennstroppen.

- Hver medalje som ikke går til Norge, vil være en suksess,
skrev den polske jenta i et blogginnlegg.

Synes synd på Kowalczyk Dagbladet snakket i forrige uke med Marit Bjørgen i italienske Seiser Alm - der det norske landslaget gjorde de siste forberedelsene til Falun.

Samtalen gikk etter hvert inn på de utenlandske rivalene og den norske dominansen. Etter en god treningsøkt og proppfull av selvtillit sa Bjørgen at hun håpet at den polske rivalen kom tilbake i knallform til VM.

- Det har vært mye norske seiere på damesiden, så det overrasker meg ikke hvis det blir mye norsk også i VM. Men vi trenger at Charlotte Kalla og Justyna Kowalczyk er med og kjemper, sa Bjørgen.

- Tror du på Kowalczyk i VM?

- Hun har ikke vært på sitt beste så langt i år, men vi får håpe at hun har gjort noe veldig bra, trent godt den siste tida og er i god form.

- Du håper det?

- Vi trenger det. Det er viktig for sporten at vi har flere som kjemper i toppen.

Første duell torsdag Duoens første renn mot hverandre blir på torsdag. Da er det duket for klassisk sprint i Falun. Kowalczyk må finne fram en form hun ikke har vist på lenge hvis hun skal ha en mulighet til å hente en medalje.

-Synes du synd på Kowalczyk, Marit?

- Nnnja. JA, utbrøt Bjørgen, før hun la til:

- Jeg hadde håpet hun hadde gått fortere. Det er deilig å ha den rivalen fra Polen, og interessen i Polen er stor. Justyna er en stor stjerne. Det er mindre polakker rundt omkring i år.