Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen om sin nybakte sønn Marius: - Utrolig at man har klart å lage noe sånt

Bjørgen snakket med pressen for første gang etter fødselen.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Mens lagvenninnene herjer i skisporet har Marit Bjørgen hatt mer enn nok med å venne seg til den nye hverdagen som mor til lille Marius. 

Langrennsdronninga har riktignok begynt å bevege seg litt på ski, men akkurat når det varslede comebacket i skisporet kommer er fortsatt usikkert. 

I dag kom hun til pressekonferanse i Holmenkollen trillende på en splitter ny barnevogn. Det er første gangen hun snakker med pressen etter fødselen andre juledag. 

- Nå blir mange overraska over om jeg skal fortelle noe nytt, men jeg ville bare treffe dere, smiler hun. 

- Jeg koser meg veldig med lille Marius. Han er en snill gutt, men han sover ikke hele natta. Det er noe nytt for en toppidrettsutøver, smiler hun.

- Men jeg er ikke i form til en tremil i Holmenkollen nå, fortsetter hun.

Ny sjef i heimen
Bjørgen vil ikke tidfeste noe comeback, selv om hun mener hun gjerne vil tilbake i sporet så fort som mulig. 

- Det er et NM del to på Beitostølen litt senere. Det kan være mulig, men jeg må trene en måned før jeg er klar for skirenn, sier hun, og røper også at hun såvidt er i gang. 

- Det er ennå to måneder til, så får vi se. 

For målet, det er fortsatt VM i Lahti i 2017.

For med en liten baby i fanget blir det også litt mer utfordrende å trene akkurat nå. 

- Jeg har fått en ny sjef i heimen, det har jeg. Det er stort sett han som styrer hverdagen. 

- Han betyr mye for meg, det merker jeg allerede, stråler hun. 

Marit forteller at det er en sterk liten gutt hun og samboer Fred Børre Lundberg har fått, men at han ikke skal presses til å bli skiløper. 

Frivillig
Bjørgen forteller også at hun storkoser seg, og at hun nå bruker tid på å finne rollen sin som mor. Ved siden av knirker det forsiktig i Marius som fortsatt ligger i barnevogna. 

- Det er veldig koselig og hyggelig. Jeg har jo ønska det her, sier hun, og legger på en spøk med at hun til og med gjorde det frivillig. 

Bjørgen forteller at hun fortsatt er fullt motivert for et comeback, og på spørsmål fra salen om hun noensinne har tvilt på om hun kommer til å gjøre comeback, benekter hun det. 

- Det er klart det hadde vært fristende å få prøve seg mot de beste nå, men jeg er ikke interessert i å gå verdenscup om jeg ikke er i form, sier hun med et smil. 

Hun overrasker med andre ord ikke med å stå på startstreken på søndagens tremil. 

Navnevalget
Bjørgen røper at det var faren som kom opp med navnet Marius like før hun fødte, og at de endte på det først etter at de hadde sett den lille gutten. 

- Hvilke andre navn var aktuelle, spurte TV 2-reporter Ernst A. Lersveen.

- Jørgen?

- Jørgen var oppe, ja, ler hun.  

Litt mer alvrlig beskriver hun følelsen av å bli mor. For en som har beskrevet følelsen av å vinne alle mulige skirenn ble det en vanskelig øvelse.  

- Det er jo en fantastisk følelse, det er vanskelig å beskrive. Det er utrolig at man har klart å lage noe sånt. Det er mange følelser når man får lagt barnet på brystet. Det er stort, sier hun. 

Det tok ikke lang tid før hun fant seg til rette heller. 

- Man gikk liksom rett inn i morsrollen, så man får liksom følelsen av å ha vært mor lenge, sier hun, men vet ikke helt når hun skal gå inn i rollen som toppidrettsutøver på full tid igjen. 

Det blir som sagt i hvert fall ikke i helgen.

- I helga skal jeg stå og heie, sier Bjørgen til Dagbladet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram