Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen ønsker endring etter at tilskuere forduftet:
- Var nok mange slitne i dag

Skidronninga merket seg at det var flere mennesker i Holmenkollen da herrene gikk femmila i går. 

MINDRE FOLK: Marit Bjørgen mente det var flere folk rundt løypa opp Frognerseteren da hun trente i går.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
MINDRE FOLK: Marit Bjørgen mente det var flere folk rundt løypa opp Frognerseteren da hun trente i går. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

HOLMENKOLLEN/OSLO (Dagbladet): I går var det strålende sol i Holmenkollen, noe som gjorde sitt til at en haug av folk tok turen for å se femmila til gutta. Det førte blant annet til at T-banen ikke så ut i går kveld.

På dagens tremil for damene var det mer glissent rundt løypa, og tåke må nok også ta på seg noe av skylda. Det at feststemte folk holdt på til seine nattetimer i går spilte nok også inn.

- Jeg merket faktisk at det var flere folk på Frognerseteren i går når jeg trente enn i dag, så neste år bør vi jentene få gå på lørdag, sier Bjørgen til NRK.

- Jeg tror mange folk er slitne, som ligger i fosterstilling hjemme i dag, sier hun videre med latter i stemmen.

- Mer trøkk da

Overfor Dagbladet utdyper Bjørgen:

- Det var flere folk her i går. Rundt stadion synes jeg det var veldig bra, men opp mot Frognerseteren var det mye mer da jeg trente i går. Det var nok mange slitne folk som ikke klarte å komme seg ut i dag. Jeg synes det hadde vært artig om vi gikk tre- og femmil på samme dag.

- Bør det skje neste år?

- Det er vanskelig å si. Jeg vet ikke hvor mye vi kan komme med innspill sånn sett. Men jeg vil ha det. Det er mer trøkk da. Det er flere folk her på lørdag enn søndag. Det er ikke alle som klarer å komme seg hit på søndag.

- Overraskende bra

Lagvenninne Ingvild Flugstad Østberg mente det var overraskende mange mennesker på plass for å heie utøverne fram, og at det var ekstra motiverende mot slutten av løpet.

- Det var overraskende bra. Når jeg så været tenkte jeg at det sikkert var mange som var sliten og bakfulle som ikke kom ut av teltene sine.

- Men det var kjempestemning rundt løypa. Kollen er noe spesielt og jeg hadde en bra opplevelse i dag, sier Flugstad Østberg til statskanalen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media