Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen overlegen, men tyske Fessel sjokkerte Johaug

Etter knallavslutning.

DAVOS, SVEITS 20141213.
World Cup langrenn damer,  10 km klassisk i Davos.  Marit Bjørgen.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
DAVOS, SVEITS 20141213. World Cup langrenn damer, 10 km klassisk i Davos. Marit Bjørgen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

DAVOS (Dagbladet): - Det blir fort en duell mellom oss, ja.

Dette var det siste Therese Johaug sa til NRK før hun startet dagens 10-kilometer fristil, og hun refererte selvfølgelig til duellen med Marit Bjørgen.

De to har vært i en egen klasse i år - og var storfavoritter også i dag.

Leverte Opp til passering etter to kilometer var det så å si dødt mellom de to. 0.8 sekunder skilte. 

Men så starter Bjørgen maktdemonstrasjonen. Kanskje tenkte hun på de 40 sekundene det var opp til Johaug på 10-kilometer klassisk forrige helg?

 OVERRASKET:  Nicole Fessel ble nummer to.
OVERRASKET: Nicole Fessel ble nummer to. Vis mer

Uansett - hun fortsatte å ta sekunder. På 7.8 kilometer var hun over 20 sekunder foran Nicole Fessel, Johaug resignerte og lå over 30 sekunder bak Bjørgen.

Og den dårlige utviklingen fortsatte for Johaug.  Hun ble til slutt nummer seks i Davos.

- Det var veldig isete løype og jeg hang bra med i starten, også bare kom sekundene på. Det var en blanding ikke helt optimale ski og isete føre som gjorde at jeg ble stående veldig oppå. Fikk ikke teknikken til å stemme.  Det var veldig frustrerende, sier Johaug til Dagbladet etter dagens løp.

Overrasket Marit Bjørgen var overlegen i mål, og tok seieren 20 sekunder foran overraskelsen Fessel. En ny, sterk seier for 34-åringen. 

Heidi Weng ble nummer tre foran Ragnhild Haga som gikk et kjempeløp og ble nummer fire.

- Det var et kjempeløp for meg. Kroppen responderte bra og det samme var skiene.  Jeg er veldig glad, og det blir godt å ta juleferie med en seier på distanse, sa Bjørgen i et intervju vist på NRK.