Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenscupavslutning langrenn Quebec

Bjørgen overrasket landslagstreneren da hun spurtslo Weng

- Jeg var vel kanskje litt mer taktisk smart, da?

POPULÆR DAME: Marit Bjørgen tok seg god tid til den canadiske fansen etter dagens fellesstart-seier. Foto: John Rasmussen
POPULÆR DAME: Marit Bjørgen tok seg god tid til den canadiske fansen etter dagens fellesstart-seier. Foto: John Rasmussen Vis mer

QUEBEC (Dagbladet): Minitouren i Canada blir en duell mellom Heidi Weng og Marit Bjørgen.

Det er klart etter at de to stakk fra de andre på dagens fellesstart. Det som var mer overraskende var at Bjørgen spurtslo Weng om etappeseieren.

- Jeg trodde jo at Heidi skulle slå Marit i den spurten, sier landslagstrener Roar Hjelmeset til Dagbladet.

Marit Bjørgen tror Weng tenkte at hun skulle spurtslå henne også.

- Jeg tror hun var sikker på at hun skulle ta meg i den spurten, ler Bjørgen overfor Dagbladet, og avslører at hun hadde full kontroll på lagvenninna da det dro seg til mot slutten.

- Jeg var vel kanskje litt mer taktisk smart, da? Jeg visste at hun skulle prøve seg på inneren, og jeg prøvde å ha kontroll på om hun kom på sida mi. Jeg var veldig bestemt og tydelig da jeg kom på oppløpet her, sier Bjørgen.

- Det var litt godt å slå henne i spurten?

- Ja.

Dårligere glid

Weng var mest fornøyd med at det ble en spurt i dag. Hun hadde også lagt planen for hvordan hun skulle slå Bjørgen, men fikk det ikke til.

- Det var ikke det at jeg ikke prøvde, men nedover og bortover var det nesten så Marit gled fra i front. Jeg visste at jeg måtte være først i siste bakken, og det tenkte Marit også. Jeg burde kanskje gått litt tidligere ut i siste bakken, for jeg merka på sprinten at det var best å ligge først, sier Weng til Dagbladet.

- Du hade dårligere glid enn Marit?

- Hvis jeg hadde ligget først så hadde jeg nok blitt sklidd i fra så det holdt. Men jeg hadde sinssykt mye bedre feste enn Marit. Det var sånn jeg valgte det i dag.

Samme situasjon i morgen

På den avsluttende jaktstarten i morgen går Weng og Bjørgen ut mer eller mindre likt. Ned til tredjeplasserte Ingvild Flugstad Østberg er det knappe halvminuttet.

Alt tyder på at det blir en ny spurtduell mellom Weng og Bjørgen om sammenlagtseieren i minitouren i morgen.

- Det lukter litt samme situasjon i morgen også. Det er ikke så hard løype, så det kan gå begge veier det. Det gjelder å ha dagen og gode ski, det kan bikke begge veier. Heidi er ikke hvem som helst, og hun er jo bedre enn meg når vi avgjør på kortere distanser. Når vi har gått lenger har jeg kanskje hatt litt taket på det, så det kan faktisk gå begge veier, sier Bjørgen om duellen.

- Det høres ut som en liten fordel deg?

- Ja, vi får håpe det. Jeg får prøve å gå jevnt og holde høy fart og håpe hun blir litt sliten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media