Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen på pallen i Gällivare

- Ikke skremt av Neumannova.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tsjekkiske Katerina Neumannova vant kvinnenes verdenscupåpning i langrenn over 10 km fri teknikk lørdag. Marit Bjørgen gikk inn til 3.-plass.

Neumannova tok sin 17. verdenscupseier og var 24,9 sekunder foran Kristina Smigun fra Estland. Bjørgen endte 33,5 sekunder bak tsjekkeren.

Men Bjørgen var ikke vettskremt etter å ha blitt parkert av den tsjekkiske veteranen.

- I fjor slo jeg Neumannova med 30 sekunder i Kuusamo, og det ble forandring etter jul. Det er ikke nå jeg skal være i form. 33 sekunder er greit. Det var to gode skøytere foran meg, og dette var Neumannovas favorittdistanse, sa Bjørgen etter løpet.

Og sa seg greit fornøyd med egen innsats.

- Jeg gikk bra mot slutten, men mangler det lille ekstra. Jeg er fortsatt stinn av trening, og spruten er ikke der. Jeg har sluppet opp litt mer den siste uken, og håper det løsner enda mer framover. Jeg vet at jeg taper for mye i lette partier, forklarte Bjørgen.

Vibeke Skofterud gikk inn til en oppløftende 5. plass, mens veteranen Hilde Gjermundshaug Pedersen endte på plassen bak. De to var henholdsvis 37,7 og 48,4 sekunder bak vinneren.

Øvrige norske plasseringer: 12) Kristin Størmer Steira (58,0), 30) Ella Gjømle (1.45), 33) Betty-Ann Bjerkrheim Nilsen (1.47), 38) Kristin Mürer Stemland (1.52,5).

(NTB)

<B>TREDJEPLASS:</B> Marit Bjørgen gikk inn til en fin tredjeplass i dagens verdenscuprenn i Gällivare. Her er skidronninga i aksjon på Beitostølen forrige helg.
Hele Norges coronakart