Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen sa nei. Nå blir Emil Hegle Svendsen norsk flaggbærer i Pyeongchang-OL

Emil Hegle Svendsen får æren av å bære det norske flagget under åpningsseremonien i Pyeongchang-OL.

BLIR FLAGGBÆRER: Den rutinerte skiskytteren Emil Hegle Svendsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
BLIR FLAGGBÆRER: Den rutinerte skiskytteren Emil Hegle Svendsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er et ærefullt oppdrag som ikke så mange får oppleve i karrieren sin. Det blir helt sikkert en opplevelse for livet, sier Svendsen.

Skiskytteren er firedobbelt olympisk mester og deltar i OL for fjerde gang.

Bjørgen takket nei

Marit Bjørgen ble som mestvinnende vinterolympier i troppen spurt om hun ønsket å bære flagget, men gullgrossisten går skiathlon allerede lørdag og takket nei.

- Marit er den største, og det er en selvfølge at hun var førstevalget. Det har jo vært slik gjennom mange OL. På grunn av konkurranseprogrammet, har jo heller ikke Ole Einar hatt anledning til å bære flagget på åpningsseremonien. Jeg er stolt over at jeg ble spurt etter Marit, sier Svendsen i en pressemelding fra Olympiatoppen.

Svendsen debuterte i OL som 20-åring i Torino i 2006.

- Da jeg ble spurt, ble jeg først veldig overrasket, deretter ble jeg glad og stolt. Det var en gledelig overraskelse. Jeg hadde helt ærlig ikke tenkt i det hele tatt at jeg kunne være aktuell som flaggbærer, sier Svendsen.

Fire OL-gull

Trondheimsskiskytteren har tatt fire OL-gull: Stafett (2010), 20 kilometer (2010), Fellesstart (2014) og miksstafett (2014).

- Emil har en imponerende olympisk karriere, og er en flott representant for norsk toppidrett og norsk vinterolympisk historie. Etter å ha vært reserve for et sterkt norsk lag i Torino, fikk han plutselig muligheten på fellesstarten for tolv år siden, og imponerte med en sjetteplass i sin aller første olympiske konkurranse, sier toppidrettssjef, Tore Øvrebø.

I to OL etterpå har han markert seg som en av våre fremste vinterolympiere. Det er en ære å bære flagget, og det er fint å oppleve at utøvere blir så glade og takknemlige for å bli spurt, legger Øvrebø til.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!