VITNE: Marit Bjørgen er et av fire vitner som kalles inn til høringen i dopingsaken mot Therese Johaug, melder NRK.
&nbsp;<span style="background-color: initial;">Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix</span>
VITNE: Marit Bjørgen er et av fire vitner som kalles inn til høringen i dopingsaken mot Therese Johaug, melder NRK.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Therese Johaug-saken:

Bjørgen skal vitne i Johaug-saken

Varsler at flere kan bli kalt inn som vitner.

Marit Bjørgen er et av fire vitner som kalles inn til høringen i dopingsaken mot Therese Johaug, melder NRK.

Advokat Christian Hjort leverte mandag inn tilsvar på vegne av Johaug. De muntlige forhandlingene starter 25. januar på Ullevaal stadion.

I tillegg til Bjørgen vil også tidligere landslagslege Fredrik Bendiksen, dopingkontrollør Wenche Kristiansen og professor Jo Klaveness bli bedt om å vitne i Johaug-saken.

- Marit Bjørgen vil bli bedt om å forklare seg om Bendiksen, hans rolle og posisjon for laget. Og i tillegg generelt om Therese Johaug, sier Hjort til NRK.

Han åpner for at flere kan bli kalt inn som vitner.

- Det er disse vi har kalt inn foreløpig, men vi har tatt forbehold om ytterligere vitneførsel, sier Hjort.

Det er satt av tre dager til de muntlige forhandlingene. Det er domsutvalget i Norges Idrettsforbund som skal avsi den endelige dommen i saken. Antidoping Norges påtalenemnd har lagt ned påstand om 14 måneders utestengelse for Johaug.

Det var i september at Johaug skal ha brukt kremen Trofodermin for en solbrent leppe. Det var Bendiksen som anbefalte og ga henne tuben. Ikke lenge etterpå testet skistjernen positivt på det forbudte stoffet clostebol.

For tiden er hun suspendert i påvente av at saken skal behandles.

(NTB)