De norske landslagsløperne fikk sjokk av dopingdokumentar

Bjørgen skremt av russisk statsdoping: - De kunne like gjerne tuklet med våre prøver

Dopingdokumentaren Ikaros avslørte hvor sofistikert russernes dopingsvindel var under OL i Sotsji. Marit Bjørgen er skremt over hvor enkelt avlagte dopingprøver kan tukles med uten at noen vet det.

INGEN SPØK: Maiken Caspersen Falla og Marit Bjørgen lader opp til et nytt OL i høyden i Val Senales, men de er sjokkerte over avsløringene i dopingdokumentaren Ikaros. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
INGEN SPØK: Maiken Caspersen Falla og Marit Bjørgen lader opp til et nytt OL i høyden i Val Senales, men de er sjokkerte over avsløringene i dopingdokumentaren Ikaros. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

VAL SENALES (Dagbladet): Tidligere i år rystet Netflix-dokumentaren «Ikaros» en hel idrettsverden da den russiske laboratoriesjefen ved antidopinglaboratoriet i Moskva avslørte hvordan han og den hemmelige russiske sikkerhetstjenesten sto bak omfattende dopingjuks under OL i Sotsji i 2014.

Oppskriften under OL var å bytte ut utøvernes urinprøver med tidligere avlagte, rene prøver. Dermed ble ingen avslørt av labtestene.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer