INGEN SPØK: Maiken Caspersen Falla og Marit Bjørgen lader opp til et nytt OL i høyden i Val Senales, men de er sjokkerte over avsløringene i dopingdokumentaren Ikaros. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
INGEN SPØK: Maiken Caspersen Falla og Marit Bjørgen lader opp til et nytt OL i høyden i Val Senales, men de er sjokkerte over avsløringene i dopingdokumentaren Ikaros. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

De norske landslagsløperne fikk sjokk av dopingdokumentar

Bjørgen skremt av russisk statsdoping: - De kunne like gjerne tuklet med våre prøver

Dopingdokumentaren Ikaros avslørte hvor sofistikert russernes dopingsvindel var under OL i Sotsji. Marit Bjørgen er skremt over hvor enkelt avlagte dopingprøver kan tukles med uten at noen vet det.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

VAL SENALES (Dagbladet): Tidligere i år rystet Netflix-dokumentaren «Ikaros» en hel idrettsverden da den russiske laboratoriesjefen ved antidopinglaboratoriet i Moskva avslørte hvordan han og den hemmelige russiske sikkerhetstjenesten sto bak omfattende dopingjuks under OL i Sotsji i 2014.

Oppskriften under OL var å bytte ut utøvernes urinprøver med tidligere avlagte, rene prøver. Dermed ble ingen avslørt av labtestene.

- Å fy faen, jeg holdt på å legge opp jeg, da jeg så den. Det skal jeg være helt ærlig og si. Det var helt sjukt. Jeg klarte ikke å se den i ett heller. Jeg måtte ha opphold og se på bloggerne i mellom. Det ble sånn at jeg måtte se noe annet. Jeg syns det var så forferdelig, sier en opprørt Ingvild Flugstad Østberg til Dagbladet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn