Bjørgen spår utfordrende OL-uttak

- Det blir tøff kamp og en utfordring for trenerne å ta ut det laget.

UTFORDRENDE: Marit Bjørgen spår utfordrende OL-uttak for de norske trenerne. Hun håper også at andre nasjoner kommer med utøvere som er på vei opp.
Foto: Marte Christensen / NTB scanpix
UTFORDRENDE: Marit Bjørgen spår utfordrende OL-uttak for de norske trenerne. Hun håper også at andre nasjoner kommer med utøvere som er på vei opp. Foto: Marte Christensen / NTB scanpixVis mer

En gjeng norske langrennsjenter skal slåss om plassene på laget som vil kjempe om OL-medaljer i Sotsji kommende vinter.

Det to selvskrevne på laget er skistjernene Marit Bjørgen og Therese Johaug. Trolig kan bare sykdom eller skader nekte dem OL-deltakelse.

Bak kommer flere unge og håpefulle jenter. Bjørgen tror ikke det er lenge før de kan puste de beste i nakken. Samtidig er hun ikke redd for konkurranse.

- Jeg håper at andre nasjoner kommer med utøvere som er på vei opp. I vårt lag har vi Heidi (Weng) som tok steg i fjor, og hun vil sikkert ta nye steg i vinter. Kristin (Størmer Steira) har også sett bra ut og fått gjort mye bra på trening, sier Bjørgen til NTB.

- Det er et ungt lag i stadig utvikling. Det blir spennende å følge Maiken (Caspersen Falla), Ingvild (Flugstad Østberg), Celine (Brun-Lie) og flere. Det blir tøff kamp om OL-plassene og en utfordring for trenerne å ta ut det laget, spår skidronningen.

De siste årene har Bjørgen og Johaug stort sett konkurrert mot polske Justyna Kowalczyk om de gjeveste langrennstitlene. Begge de norske jentene går for full klaff både i Tour de Ski og OL kommende sesong.

(NTB)