Bjørgen-sponsor åpner for Hushovd-samarbeid

Vil starte sykkellag.

VIL STARTE SYKKELLAG: Thor Hushovd vil starte et sykkellag på øverste internasjonale nivå, som kan være i gang i 2017. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
VIL STARTE SYKKELLAG: Thor Hushovd vil starte et sykkellag på øverste internasjonale nivå, som kan være i gang i 2017. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under Tour de France røpet Thor Hushovd at han ønsket å danne et sykkellag på det øverste internasjonale nivå.

Oksen fra Grimstad innrømmet at det ligger mye arbeid og mange penger bak, men så positivt på å få et lag på beina innen 2017. Samme sesong er det også sykkel-VM i Bergen.

Rema 1000 har innrømmet at de har vært i samtaler med den tidligere verdensmesteren, som de allerede sponser.

Nå melder også klesprodusenten Craft seg på. De har allerede sponset store sykkellag i en årrekke, akkurat nå australske Orica GreenEdge. Derfor ser de det som naturlig å vurdere å bli med på en norsk sykkelsatsing.

- Spennende og interessant - I mangel på et norsk lag har vi brukt andre markeder til nå, men vi legger millioner i de lagene. Da blir det en veldig naturlig vurdering om man skal være med på en norsk satsing, sier salgs- og markedsdirektør Anders Corwin Bristøl til Dagbladet.

Bristøl forteller at klesprodusenten foreløpig ikke har vært i kontakt med Hushovd, men har signalisert at de ønsker å se på mulighetene for å være med.

- Alt avhenger av det de setter sammen. Det er viktig for oss at det er et lag som kan hevde seg i Tour de France for å ha økonomisk verdi. Det kan ikke være halvveis. I det store og hele har vi fått høre planene, og synes det er spennende og veldig interessant. Vi er markedsledende på sykkeltøy i Norge, og da er det naturlig å satse her, sier Bristøl.

- På tide Mange har stilt seg positive til Hushovds satsing, og mener det er på tide. Det er en oppfatning Craft deler.

- Ja, jeg tror og tenker det er på tide, når man ser hvor stor populariteten er. Han kan helt sikkert få dette til å lykkes. Man ser effektene av å være sponsor for et lag med én norsk utøver. Da kan man tenke på effekten av et helt lag, sier Bristøl til Dagbladet.

Statoil, som er hovedsponsor for Arctic Race, sier dog at det ikke er aktuelt for dem å sponse et sykkellag. Men den danske sykkelsjefen Michael Skelde tror Hushovd kan greie det - bare at det kreves veldig mye penger.

Craft er for øvrig også sponsor for Marit Bjørgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer