INGEN JUBEL I DAG:  Under VM i Val di Fiemme ble Marit Bjørgen dronninga med sine fire gullmedaljer. I dag må hun stå over tremila i Kollen på grunn av sykdom, noe som høyner Therese Johaug (bak) sine sjanser til å vinne foran folkehavet i det tradisjonsrike løpet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
INGEN JUBEL I DAG: Under VM i Val di Fiemme ble Marit Bjørgen dronninga med sine fire gullmedaljer. I dag må hun stå over tremila i Kollen på grunn av sykdom, noe som høyner Therese Johaug (bak) sine sjanser til å vinne foran folkehavet i det tradisjonsrike løpet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Bjørgen står over tremila i Holmenkollen

- Hun synes det er veldig, veldig synd, sier treneren.

(Dagbladet): Marit Bjørgen måtte stå over sprinten i Drammen tidligere i uken på grunn av sykdom. Nå mister hun også dagens tremil i Holmenkollen.

- Marit har vært forkjøla og småtett. Og når hun ikke er 100 prosent frisk, da er det ingen vits i å gå her i dag, forteller trener Egil Kristiansen til Dagbladet.

- Veldig synd Om én time står damene på startstreken i det tradisjonsrike rennet, men det blir da uten VM-dronninga.

- Selvfølgelig ønsket hun å gå i Kollen, siden det er ett av de viktigste rennene iløpet av sesongen. Så hun synes det er veldig, veldig synd, sier Kristiansen.

Han forteller at Bjørgen skal gå seg en rolig skitur, og muligens stikke innom stadion. Og med 32-åringen på sidelinje, høyner det sjansene for flere andre norske, tror Kristiansen.

Therese Johaug og Heidi Weng.

- Heidi Weng er en av de som er i favorittsjiktet. Og så kommer det nok sikkert også flere som vil sette sitt preg på løpet, tror treneren.

Heller ikke Ingvild Flugstad Østberg blir å finne på startstreken i dag, grunnet ryggproblemer.