Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NM på ski: 15 km, kvinner

Bjørgen sterkest i spurten. Tok sitt tredje strake NM-gull

Bjørgen ble NM-dronning.

GULL: Marit Bjørgen ble NM-dronning og fikk en velfortjent gratulasjon fra Kong Harald. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GULL: Marit Bjørgen ble NM-dronning og fikk en velfortjent gratulasjon fra Kong Harald. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • 15 km fellesstart med skibytte, kvinner

(Dagbladet): Før Marit Bjørgen ankom Gåsbu tidligere denne uka, sto den meriterte langrennsløperen med 21 individuelle NM-gull.

Nå har det tallet økt til 24.

På tre dager har Bjørgen tatt tre NM-gull, og manifestert sin plass som NM-dronning. Først vant hun sprinten, fredag var hun raskest på 10 kilometer fri teknikk og lørdag gikk hun først i mål på 15 kilometer med skibytte.

- Disse dagene har gitt meg gode svar. Kroppen fungerer bra, og jeg er omtrent som jeg var i fjor. Jeg må følge planen, som jeg har gjort mange ganger før, sa Bjørgen til NRK etter løpet. På samme tid i fjor tok hun fire VM-gull i Lahti, noe som lover godt for OL om en liten måned.

NM har imidlertid ikke vært fullstendig overkjøring, for Bjørgen har måttet kjempe for gullene. Det måtte hun i dag også.

Spurtoppgjør

Sammen med Uhrenholdt Jacobsen, Haga, Silje Øyre Slind og Kathrine Harsem, satt hun stor fart fra start, og etter hvert som kilometerne ble tilbakelagt, falt flere og flere løpere av lasset.

Det måtte også Slind og Harsem gjøre til slutt. Noen kilometer før mål var det klart at det kom til å stå mellom Bjørgen, Uhrenholdt Jacobsen og Haga.

Og det måtte en intens spurt til for å skille de tre kanonene.

- En sko bak

Fredag endte Uhrenholdt Jacobsen kun 0.2 sekunder bak Bjørgen, og lørdag gikk hun inn nøyaktig like langt bak.

Bjørgen var raskest i spurten, men Uhrenholdt Jacobsen sitt andre NM-sølv på to dager. Hun klarte akkurat å holde Haga unna, som endte kun fattige 0.1 sekund bak Uhrenholdt Jacobsen igjen.

- Det er kjedelig å tape med så lite, men samtidig må jeg være fornøyd med å være så nærme Marit. Det er bedre å være en sko bak, enn en halv evighet, sier hun til NRK med et smil om munnen.

Det blir hard kamp om OL-plassene og Haga skulle helst ha sneket seg en plass eller to opp på resultatlista.

- Jeg synes at jeg hadde en god spurt, så jeg skulle gjerne endt høyere. Det var litt trangt i den siste sprintrunden, og da ble det som det ble, sier hun til kanalen. Haga tok også bronsen under 10 km fri teknikk. Da endte hun 21.3 sekunder bak Bjørgen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!