Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen suveren i NM-jaktstarten

Junior-Johaug på pallen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marit Bjørgen ledet nærmest fra start til mål i dagens 15 kilometer jaktstart under NM i Meråker. Den norske langrennseneren avgjorde løpet på de første 7,5 kilometerne i klassisk skil, og var aldri truet i andre halvdel i fristil.

- Jeg fikk en bra ledelse før vi skiftet ski, nesten 50 sekunder, så jeg er absolutt der jeg skal være, sier Bjørgen til NRK etter sitt femte NM-gull.

Nå venter verdenscuprenn i Otepää og Davos, før VM-alvoret starter i Sapporo 22. februar.

- Kroppen fungerte som den skulle. Dette var et helt annet løp enn det jeg presterte fredag. Jeg gikk fint på ski i dag, og økte ledelsen underveis. Nå ser jeg framover mot VM, sier Bjørgen.

Fjorårsvinner Kristin Størmer Steira ble nr. 2 hele 1.28,2 minutter bak. Junioren Therese Johaug overrasket med bronse.

- Det har ikke helt gått opp for meg ennå, sier Johaug.

- Målet mitt var en plass blant de åtte beste, og så blir jeg nr.3. Mot slutten fikk jeg høre at Kristin Mürer Stemland var bare ti sekunder bak, så jeg satset alt jeg maktet for å holde henne bak meg, og det gikk jo greit.

- Dette var gørrmoro.

AVSLUTTET MED GULL: Marit Bjørgen gikk sitt siste løp i årets NM, da Rognes ikke stiller stafettlag. Det endte med gull. FOTO: SCANPIX
AVSLUTTET MED GULL: Marit Bjørgen gikk sitt siste løp i årets NM, da Rognes ikke stiller stafettlag. Det endte med gull. FOTO: SCANPIX Vis mer

VM tenker hun likevel ikke på. For ungjenta er junior-VM i Tarvisio i slutten av måneden det store målet. 

- Ja, junior-VM helt klart, sier hun til NRK.

AVSLUTTET MED GULL: Marit Bjørgen gikk sitt siste løp i årets NM, da Rognes ikke stiller stafettlag. Det endte med gull.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!