- IKKE MOBBING: Marit Bjørgen reagerte ikke negativt på at Petter Northug måtte forklare seg foran landslaget etter at han uteble fra samling. 
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
- IKKE MOBBING: Marit Bjørgen reagerte ikke negativt på at Petter Northug måtte forklare seg foran landslaget etter at han uteble fra samling. Foto: Cornelius Poppe / ScanpixVis mer

Bjørgen synes det var greit at Northug sto skolerett

- Opplevde det ikke som mobbing.

||| (Dagbladet): Reaksjonene var sterke etter at Petter Northug måtte stå skolerett og be om unnskyldning foran hele langrennslandslaget.

Foranledningen var at 24-åringen hadde meldt forfall til samling på grunn av sykdom, samtidig som det dukket opp TV-bilder fra en fotballkamp der han misbrukte et straffespark for 5. divisjonslaget Mosvik.

Marit Bjørgen synes ikke landslagsledelsens reaksjonsform var over streken.

- Petter måtte forklare seg om hvorfor han ikke var på samling, og det fikk han mulighet til. Jeg synes det var fair og greit, sier Bjørgen til TV 2.

Odd-Bjørn Hjelmeset og Martin Johnsrud Sundby var blant dem som hadde en annen oppfatning enn skidronningen. Hjelmeset, som også er en nær venn av Northug, mente behandlingen av Mosvik-ekspressen ville blitt regnet som mobbing i arbeidslivet.

Sundby sa til TV 2 at han opplevde seansen som et forhør.

- Jeg ble rett og slett tatt på senga, jeg var ikke forberedt på dette — og burde sagt ifra. Jeg opplevde «forhøret» av Petter med 25 andre løpere til stede som ekkelt. Jeg vet med meg selv at jeg hadde følt meg lite komfortabel i den situasjonen, sa han.

Men Bjørgen syntes ikke episoden hadde noe mobbepreg over seg.

- Det er vanskelig for meg å si noe om hvordan Petter opplevde dagen, men for min del så opplevde jeg det ikke som noe mobbing, sier hun til kanalen.

Petter Northug følte seg imidlertid urettferdig behandlet, og skal igjen ha fått tanker om å bryte ut av landslaget.

I dagene etterpå tok landslagsledelsen tatt noe selvkritikk for måten de håndterte saken på.

- I ettertid er det kanskje lettere å se at det føltes ubehagelig for Petter også, men vi har alltid hatt det sånn at vi skal diskutere slike ting i fellesskap. Likevel, det skal selvfølgelig ikke være sånn at Petter ikke føler seg velkommen, sa landslagstrener Vidar Løfshus til Dagbladet.